Telefon kompanije D-Link – FuChat

Novi koncept bežičnog telefona kompanije D-Link, koji nosi naziv FuChat, dobio je priznanje 2008 Bronze International Design Excellence

 

Beograd, Srbija– 23. Juli, 2008. – Kompanija D-Link, vodeći proizvođač mrežne i komunikacione opreme, danas je objavila da je ovaj proizvođač dobitnik prestižnog priznanja „2008 Bronze International Design Excellence Award (IDEA)“ u kategoriji „Koncepti i prototipovi alata za komunikaciju“. Dizajn koji je dobio nagradu nosi naziv “FuChat”, a u pitanju je novo viđenje koncepta bežičnog telefona.

 “Ovo priznanje za nas predstavlja veliku čast i smatramo da je oličenje kvaliteta proizvoda koji nose brend D-Link,” izjavio je Steven Chung, menadžer odeljenja za „Dizajn identiteta proizvoda“ u kompaniji D-Link. “Ovo priznanje daje nam motivaciju da nastavimo dalje i u budućnosti predstavimo još inovativnih konceptualnih rešenja.”

FuChat predstavlja novi koncept bežičnog telefona koji se može koristiti za obične ali i Internet telefonske pozive, a koji je dizajnirao tim za industrijski dizajn kompanije D-Link. Pored toga, telefon se odlkuje i brojnim senzorima koji su u stanju da odrede emotivno stanje korisnika, praćenjem promena u glasu kao i telesne temperature. Kada telefon detektuje promene u emotivnom stanju, korisnika obaveštava o tome određenim audio i vizuelnim signalima.

U kompaniji D-Link se nadaju da će mogućnost detekcije emotivnog stanja korisnika, podići čin razgovora telefonom na nov nivo ličnog iskustva. Pored toga telefon poseduje i mogućnost jednostavnog upravljanja  i konfigurisanja radnih parametara što u velikoj meri olakšava upotrebu, ma gde se korisnik nalazio.

FuChat će se proizvoditi upotrebom recikliranih materijala, kako bi se smanjio negativan uticaj koji plastika može imati na okolinu, čime D-Link nastavlja da se aktivno zalaže za zaštitu životne sredine.

Ovogodišnje takmičenje IDEA okupilo je 1517 učesnika, iz čak 30 zemalja sveta. Kompanija D-Link osvojila je jednu od ukupno 93 bronzanih IDEA priznanja za dizajn proizvoda koji se još uvek nisu našli u masovnoj proizvodnji.

O takmičenju IDEA
IDEA (International Design Excellence Awards) predstavlja prestižno međunarodno takmičenje koje promoviše kvalitet u dizajnu proizvoda, dizajn interakcije sa proizvodima, pakovanje, strategiju, istraživanje i nova konceptualna rešenja. Učesnici se najčešće pozivaju iz redova industrijskih dizajnera, studenata kao i kompanija iz svih delova sveta. Ovo svetsko takmičenje u industrijskom dizajnu organizuje IDSA (Industrial Designers Society of America) koje je posvećeno unapređenju industrijskog dizajna, svih profesija povezanih sa istim pre svega kroz edukaciju, informisanje i širenje zajednice.

O kompaniji D-Link

Kompanija D-Link je vodeći proizvođač komunikacionih uređaja namenih malim, srednjim i velikim preduzećima. Kompnija je više puta nagrađivana za svoja dostignuća na polju dizajna, razvoja i proizvodnje mrežne opreme, opreme za poprečnu vezu, digitalne elektronike, rešenja za glasovnu i data komunikaciju za potrebe digitalnog doma, SOHO okruženja, malih, srednjih kao i velikih preduzeća. Milioni jedinica mrežnih i komunikacionih uređaja proizvedenih pod brendom D-Link, kompaniju pozicioniraju kao jednog od dominantnih učesnika na ovom tržištu kao i lidera na polju odnosa cene i performansi komunikacione i mrežne opreme.

tnews