Cisco kupuje Pure Networks

BEOGRAD, 29. jul 2008. godine – Cisco je objavio svoju nameru da kupi privatnu kompaniju Pure Networks, koja je provajder softvera i alata za rad sa kućnim mrežama. Pure Networks rešenja omogućavaju korisnicima da lako postave i upravljaju kućnim mrežama, kao i da se povezuju na različite opsege uređaja, aplikacija i servisa u kući.

Cisco veruje da je industrija usred tranzicije sa Home Networking-a 1.0, u kome su kućne mreže uveliko dizajnirane da dele broadband konekciju koja povezuje PC- ije i periferale, na Home Networking 2.0, u kome će multimedijalno opremljena kuća imati nekoliko različitih mrežnih uređaja, aplikacija, servisa koji su međusobno povezani. Kupovinom Pure Networks- a Cisco je omogućio u potpunosti integrisano kućno mrežno upravljanje, koje će ujedno biti osnova za razvoj novih aplikacija, uređaja i mogućnosti za korisnike ,,pametnog života“ kod kuće, na poslu i na putu.

Pure Networks je trenutno partner kompanije Cisco i omogućava softversku infrastrukturu i uređaje koji se koriste za kreiranje Linksys Easy Link Advisor (LELA) tako da korisnik lakše postavi, organizuje, upravlja, obezbedi i koristi kućnu mrežu. Kupovina ojačava viziju Cisco mreže kao kamena temeljca ,,pametnog života“ na taj način što omogućava dalji razvoj postojeće LELA platforme koja će služiti kao osnova za nove multimedijalne aplikacije, uređaje i servise.

Proizvodi Pure Networks- a i rešenja takođe mogu da obezbede osnovu za servis provajdere kako bi upravljali kućnim mrežama u ime korisnika.