Kompanija China Mobile pokreće Internet knjižaru

Najveći svetski operater mobilne telefonije, kineska kompanija China Mobile, saopštila je da će uskoro pokrenuti Internet prodavnicu knjiga, poput čuvene mrežne knjižare Amazon. U knjižari kompanije China Mobile će se u prvo vreme nalaziti oko 100.000 elektronskih knjiga, koje će moći da se čitaju pomoću nekog od aktuelnih e-čitača.

Kompanija China Mobile je postigla dogovor sa nekoliko izdavača čije knjige će se naći u prodaji, dok će potrebne e-čitače obezbediti takođe kineska kompanija Datang Telecom. Ta kompanija će zainteresovanim ljubiteljima knjiga prodavati e-čitače sa ekranom dijagonale 6 inča, koji će osim prikazivanja sadržaja e-knjiga biti sposobni i da reprodukuju muziku. Datangovi e-čitači će se prodavati po ceni od oko 440 USD, što znatno nadmašuje cenu Kindlea, koji Amazon prodaje po ceni od 300 USD. Sa druge strane, korisnici će plaćati svega oko 0,5 USD za pojedinačne naslove.

Šira upotreba e-čitača i e-knjiga u Kini ima dobre izglede na uspeh, budući da tamošnja vlada snažno podržava tu inicijativu. Osim toga, i drugim kompanijama će biti omogućeno da ponude svoje verzije e-čitača, što će uticati da cena tih uređaja bude niža. Među prvim zainteresovanima su kompanije Hanwang Technology i Founder Technology koje planiraju da do kraja ove godine počnu sa prodajom svojih verzija e-čitača.

Analitičari takođe smatraju da će e-čitači u Kini naići na dobar prijem kod korisnika, budući da dobar deo zaposlenih u toj zemlji za vreme putovanja na posao prekraćuje vreme čitajući e-knjige na svojim mobilnim telefonima.

|Search:Find More About Kompanija China Mobile pokreće Internet knjižaru|

[ad#ad-post1]

tnews