Microsoft pomaže saradnju studenata iz Srbije sa kolegama iz sveta

Beograd, 11. avgust 2008. – Danas je u prostorijama kancelarije Microsofta u Srbiji održana prva video konferencija između predstavnika Studentske unije Srbije i Svetskog omladinskog kongresa iz Kvebeka, Kanada. Tema video konferencije bila je saradnja između studentskih organizacija iz svih delova sveta, a za uključivanje svih učesnika slikom i zvukom korišćen je Microsoft RoundTable, uređaj koji obezbeđuje kompletan audio-vizuelni doživljaj sastanka „licem u lice“, bez obzira na lokaciju učesnika. Ovaj razgovor studentskih organizacija Srbije i Kanade organizovan je u okviru obeležavanja 12. avgusta – Međunarodnog dana mladih, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta.

„Ovom video konferencijom promovišemo ciljeve definisane u Nacionalnoj strategiji za mlade – aktivniji život mladih i učešće u procesima donošenja odluka od značaja za mlade, kao i saradnju sa kolegama iz sveta, uz razmenu ideja i iskustava. Zahvaljujemo se Microsoftu što nam je ustupio prostor, potrebnu infrastrukturu i proizvode kako bi jednočasovna video konferencija sa našim kolegama iz Kanade protekla u što kvalitetnijoj i konstruktivnijoj atmosferi“, kaže Valentina Bošković, koordinatorka resora za međunarodnu saradnju u Studentskoj uniji Srbije, i dodaje: „Uz pomoć RoundTable rešenja prevazišli smo sve prostorne barijere i za vreme razgovora smo se osećali kao da su svi učesnici u jednoj prostoriji.“

„Veliko nam je zadovoljstvo što smo pomogli Studentskoj organizaciji Srbije da kroz komunikaciju sa kolegama iz Kanade lakše dođu do novih ideja i razmene iskustva“, ističe Zoran Subić, menadžer akademskih programa Microsofta u Srbiji. „Misija Microsofta je da svim ljudima omogući da ostvare svoje potencijale. Koristeći informacione tehnologije, studenti iz Srbije se na ravnopravan način uključuju u svetsku akademsku zajednicu, gde najzad mogu da prikažu svoje kvalitete u najboljem svetlu“, dodaje Subić.