Microsoft kupuje softver koji će ojačati Dynamics AX

Da bi svoj ključni ERP proizvod Dynamics AX, namenjen kompanijama sa oko 1000 radnika u kojima ga koristi njih nekoliko stotina, pojačao funkcijama neophodnim u raznim privrednim granama, Microsoft kupuje tehnologiju od svoja četiri partnera.

Iako svoje ERP proizvode prodaje u pet privrednih grana, od ovih kupovina koristi će imati tri – proizvodnja, maloprodaja i profesionalne usluge, izjavio je Krispin Rid, generalni direktor za Dynamics.

Dodatne funkcionalnosti za proizvodnju Microsoft kupuje od Fullscopea, kompanije specijalizovane za prilagođavanje Dynamicsa AX. Njenom tehnologijom će se dopuniti mogućnosti namenjene proizvodnim procesima koji ne obuhvataju diskretne komponente, poput formula za hranu i hemijske proizvode, rako je Rid.

Tehologija za maloprodaju stiže iz dve kompanije, LSRetail i To-Increase (Danska). Njome će se dodati nove funkcije za maloprodaju, ali ne one koje su skrojene za izvesne vrste maloprodaje kao što su, na primer, restorani ili modne kuće, objasnio je Rid. Neke od tih funkcija pokrivaju upravljanje radnjom, naplatno mesto i popunjavanje rafova robom.

Softver za profesionalne usluge pribaviće se od kompanije Computer Generated Solutions. Radi se o sistemu za upravljanje resursima, izvršavanje finansijskih transakcija i naplaćivanju usluga.

Rid je rekao da će nove funkcije za proizvodnju i profesionalne usluge biti odmah na raspolaganju u Dynamicsu AX. S druge strane, za ugrađivanja novih funkcija u maloprodajnu verziju biće potrebno nešto manje od godinu dana i Microsoft će stoga objaviti plan njihovog integrisanja. Rid je na kraju poručio i da će Dynamics AX i posle pojačanja zadržati istu cenu.

|Search:Find More About Microsoft kupuje softver koji će ojačati Dynamics AX|

[ad#ad-post1]

tnews