Zakači i ponesi! Novi Logitech miš kači se na prenosne računare

13. avgust 2008 — Veliki broj ljudi radije koristi miš nego tačped na laptopu, ali im se često dešava da miš zaborave da ponesu kad prelaze iz jedne u drugu sobu. Logitech se priprema da to promeni uz pomoć Logitech V550 Nano bežičnog laserskog miša za prenosne računare koji poseduje sistem “zakači i ponesi”. Neupadljivi priključak omogućava da bukvalno zakačite V550 miš za laptop i ponesete ga.

“Da bi ispratio zahteve za većom pokretljivošću, miš V550 nudi set mogućnosti koje olakšavaju upotrebu u pokretu. Kad prelazimo iz kuhinje u dnevnu sobu ili iz kancelarije idemo na sastanak, više ne moramo da biramo da li ćemo poneti miš ili šolju kafe”, rekao je Rori Duli, stariji potpredsednik i generalni menadžer odeljenja za kontrolne uređaje kompanije Logitech.

Uvek spreman za upotrebu, V550 Nano sadrži i “uključi i zaboravi” Nano prijemnik, toliko mali da kad ga jednom priključite na računar možete da zaboravite na njega. Nano prijemnik gotovo da je u ravni sa računarom (samo 8mm je van konektora), tako da ne mora da se isključuje iz laptopa.

Sa povećanom pokretljivošću raste i zabrinutost za trajanje baterije. Sigurno nije prijatna situacija da Vas miš izneveri onda kad Vam je najpotrebniji. Novom V550 mišu baterija traje do 18 meseci i trenutno je jedini bežični Logitech miš sa tom mogućnošću. V550 Nano automatski se gasi kad je prikačen na nosač ili kad je Nano prijemnik vraćen u njega i tako dodatno štedi bateriju.

Skrol točkić, kod V550 miša, okreće se bez zadrške, omogućavajući brz pregled velikih dokumenata i web strana. Pritiskom na skrol točkić menja se način rada, čime se postiže precizniji pregled slajdova ili fotografija. Dodatno dugme, koje se nalazi ispod skrol točkića, omogućava prebacivanje sa aplikacije na aplikaciju (posle instalacije besplatnog softvera sa adrese www.logitech.com/downloads).

S obzirom na to da se prenosni računari često koriste u sredinama sa povećanim bežičnim saobraćajem, Logitech-ova napredna bežična tehnologija koja radi na 2,4GHz obezbeđuje stabilan i jak signal koji eliminiše kašnjenja i prekide tokom rada. Smetnje su smanjene, jer ova tehnologija obezbeđuje 300 puta bržu razmenu podataka između miša i prijemnika nego standardna bežična tehnologija koja radi na 27 MHz.

Miš V550 Nano proizvodi se u dve boje – sivoj sa srebrnim akcentima i srebrnoj sa plavim akcentima. Svi koji kupe miš dobijaju i dva nosača, u srebrnoj i crnoj boji, za “zakači i ponesi” funkciju. Kompletan materijal za montažu nosača, kao i njegovo uklanjanje, uključen je u pakovanje.

Novi Logitech-ov miš kompatibilan je i sa PC i sa Mac računarima, a sistem “zakači i ponesi” takođe je kompatibilan sa svim prenosnim računarima. Za više informacija posetite www.logitech.com/newsv550.

Cena i dostupnost

Logitech V550 Nano bežični laserski miš se očekuje u SAD i Evropi u drugoj polovini avgusta.

Predložena cena za Evropu je 49,99 evra.