Adobe objavio Photoshop Elements 8 i Premiere Elements 8

SAN HOSE, Calif. — 24. septembar. 2009 — Adobe Systems Incorporated juče je objavio Adobe Photoshop Elements 8 i Adobe Premiere Elements 8 za Windows, nove verzije najpopularnijih softvera za obradu fotografija i videa namenjene krajnjim korisnicima. Photoshop Elements 8 i Premiere Elements dostupni su kako kao posebni proizvodi (Photoshop Elements 8 za Windows i Mac platformu, Premiere Elements za Windows platformu) tako i kao paket (Photoshop Elements 8 & Premiere Elements 8 za Windows platformu) koji nudi kompletno rešenje za uređivanje fotografija i videa u potpunosti integrišući dva moćna, a opet za upotrebu jednostavna programa. S ovim izdanjima, Adobe nudi korisnicima kompletno unapređen organizator koji služi kao organizacijsko jezgro upravo zbog bogatstva verzija za upravljanje fotografijama i video sadržajima. Iz organizatora korisnici mogu direktno da pokrenu Photoshop Elements 8 kako bi mogli da kreiraju izvanredne fotografije ili Premiere Elements 8 kako bi uz minimalan trud mogli da naprave neverovatne filmove uz korišćenje novih automatskih značajki.

“Želimo našim korisnicima da omogućimo da postignu profesionalne rezultate u uređivanju fotografija i video sadržaja koristeći jednostavne funkcije u novim programima Photoshop Elements 8 i Premiere Elements 8. U nova smo izdanja ugradili tzv. pametne alate s ugrađenom inteligencijom koja omogućava automatsku analizu fotografija i prepoznavanje ljudi, prati pokrete u video sadržajima, jednostavno dodavanje specijalnih efekta i uređivanje u samo nekoliko jednostavnih pokreta mišem. Pomerili smo granice naših programa tako da svako može da kreira impresivne digitalne uspomene i da se pri tom dobro zabavlja“, rekao je Doug Mack, potpredsednik i glavni direktor Consumer and Hosted Solutions odela u Adobeu.

Zajednički organizator ujedinjuje dva moćna rešenja za uređivanje fotografija i video sadržaja

U novom izdanju, Adobe predstavlja unapređeni organizator u kojem korisnici mogu jednostavno da upravljaju svim svojim digitalnim uspomenama na jednom mestu tako što pojednostavljuje procese koji iziskuju puno vremena poput pretraživanja i dodavanja oznaka (tagova) sadržajima. Novi Auto-Analyzer automatski analizira i označava najzanimljivije fotografije i video snimke visokog kvaliteta, People Recognition inteligentno identifikuje lica na fotografijama. Koristeći mogućnost pregleda preko celog ekrana korisnici mogu da prikazuju svoje fotografije i videosnimke u vidu prezentacije direktno u organizatoru i da naprave brze korekcije fotografije ili da označe video snimke dok ih gledaju. Takođe, korisnici mogu automatski da sinhronizuju sve svoje medije na više računara.

Inteligentna tehnologija omogućava zabavu tokom čitavog procesa kreiranja fotografija

Adobe Photoshop Elements 8 korisnicima nudi pristup naprednoj tehnologiji koja je izuzetno jednostavna za korišćenje. Adobe Photomerge® Exposure omogućava savršeno osvetljavanje fotografije, jer prikazuje svaki detalj i to tako što kombinuje više snimaka istog prizora – bilo da su snimljene uz korišćenje blica ili ne – u samo nekoliko jednostavnih klikova. Nova Recompose značajka koristi tehnologiju Adobe Photoshop CS4 kako bi omogućila drag-and-drop pristup promeni veličina fotografija, pri tom ne iskrivljujući bitne elemente fotografije. Quick Fix pregledi prikazuju nizove automatski prilagođenih fotografija i omogućavaju korisnicima izbor one fotografije koja ima najbolju boju, kontrast i osvetljenje.

Adobe Photoshop Elements 8 za Mac platformu

Adobe Photoshop Elements 8 za Mac platformu umesto spomenutog organizatora omogućava korisnicima pristup svim karakteristikama Adobe Bridge CS4 programa za upravljanje medijima koji omogućava brzu organizaciju u personalizovanom sučelju s mnoštvom opcija za pretraživanje sadržaja.

Adobe Photoshop Elements 8 za Mac platformu savršen je komplement programu iPhoto; a namenjen je korisnicima koji žele više od osnovnog i teže da svojim fotografijama kreiraju zadivljujuće priče. Pored karakteristika Photomerge Exposure, Recompose i Quick Fix pregleda sadržanih u Windows verziji programa Photoshop Elements 8, Photoshop Elements 8 za Mac platformu sadrži i alat Scene Cleaner za brisanje neželjenih detalja, poput turista ili automobila, iz niza fotografija kako bi mogla da se kreira savršena scena. Alat Smart Brush omogućava primenu neverovatnih efekata na određeno područje fotografije u samo jednom potezu, a Touch-Up Brushes čini brzim običajene efekte poput izbeljivanja zubi ili kristalno plavog neba.

Automatsko popravljanje video isečaka pruža veću kreativnu kontrolu

Adobe Premiere Elements 8 nudi novu automatsku opciju koja znatno pojednostavljuje transformaciju video isečaka u profesionalne filmove. Program odrađuje sav posao koristeći Smart options, koje momentalno ispravljaju snimke snimljene nemirnom rukom, kao i probleme s bojom i osvetljenjem, prepoznaju i uklanjaju neželjene snimke te inteligentno ujednačavaju nove elemente. Nove uzbudljive mogućnosti za praćenje pokreta omogućavaju korisnicima dodavanje grafičkih elemenata, tekstova i efekata koji prate subjekte u scenama.

Cene i dostupnost

Adobe Photoshop Elements 8 & Adobe Premiere Elements 8 paket za Windows platformu, posebni programi Adobe Photoshop Elements 8 i Adobe Premiere Elements 8 za Windows platformu te Adobe Photoshop Elements 8 za Mac platformu dostupni su od juče na www.adobe.com, a uskoro će da budu dostupni i u ovlašćenim trgovinama. Cena paketa Photoshop Elements 8 & Premiere Elements 8 je 144 USD + pdv , a cene posebnih programa Photoshop Elements 8 i Premiere Elements 8 su 125 USD + pdv.

|Search:Find More About Adobe objavio Photoshop Elements 8 i Premiere Elements 8|

[ad#ad-post1]