Logitech kupuje kompaniju Ultimate Ears, lidera u oblasti profesionalnih monitorskih i …

15. avgust 2008. — Logitech International kupuje privatnu kompaniju Ultimate Ears iz Irvina (Kalifornija, SAD) za 34 miliona dolara. Dugogodišnji lider na tržištu monitorskih bubica za profesionalne muzičare na sceni i inženjere zvuka Ultimate Ears poslednjih godina proširio je ponudu proslavljenim bubicama za ljubitelje slušanja muzike u pokretu, uključujući korisnike iPhonea, iPoda i drugih MP3 plejera. Ova akvizicija predmet je uobičajenih ugovornih uslova, a očekuje se da se posao završi do kraja avgusta.

Akvizicija kompanije Ultimate Ears omogućiće Logitechu da proširi ponudu digitalnih audio proizvoda i predstavi više opcija za slušanje muzike u pokretu. Logitech već nudi sopstvenu liniju digitalnih muzičkih sistema za korišćenje u kući i u pokretu, a kompanija je vodeća i u ponudi zvučnika i slušalica za računare. Logitech je nedavno predstavio i prenosni bežićni sistem zvučnika za slušanje muzike sa mobilnih telefona koji poseduju Bluetooth.

“Ultimate Ears se savršeno uklapa u Logitechov posao”, rekao je Džerald P. Kvindlen, predsednik i generalni direktor Logitecha. “Od nastanka, kompaniju Ultimate Ears “vukle” su inovacije, bliske veze sa njenim korisnicima i želja da omogući bogato audio iskustvo. Logitechov uspeh izgrađen je na odličnom razumevanju korisnika i kreiranju inovativnih proizvoda koji im omogućavaju da se udube u ono što rade – bez obzira na to da li slušaju muziku, igraju se, gledaju video ili na drugi način uživaju u svom digitalnom životu. Radujemo se što ćemo upotrebiti svoju svetsku distributivnu mrežu i operativnu efikasnost da bismo omogućili da više ljudi otkrije ovo vrhunsko iskustvo slušanja.”

Zahvaljujući kvalitetu zvuka i komforu tokom upotrebe slušalica. lojalni korisnici Ultimate Ears su muzičari na turnejama, inženjeri zvuka i ljubitelji muzike. Kompanija je osnovana 1995. godine da bi zadovoljila potrebe muzičara na sceni (potrebe praćenja zvuka razvijanjem prvih dvosmernih, prilagodljivih monitorskih bubica visokih performansi).

Procenjuje se da 75 odsto vodećih rok muzičara na turnejama koristi Ultimate Ears posebno prilagođene monitorske bubice. Od 2005. godine, korišćenjem patentirane, vlasničke tehnologije, Ultimate Ears proširio je svoju liniju proizvoda univerzalnim slušalicama za audiofile i muzičke entuzijaste. Cene proizvoda namenjenih krajnjim korisnicima kreću se od 40 američkih dolara do 1.200 dolara, koliko može dostići cena za prilagođene slušalice. Kompanija Ultimate Ears zapošljava gotovo 40 ljudi.
“iPod i iPhone učinili su mogućim da svako od nas ima prenosno i lično iskustvo slušanja muzike”, rekao je Džunien Labrus, izvršni potpredsednih Logitechove grupe za proizvode. “Međutim, za potpuno adekvatno iskustvo slušanja neophodne su slušalice koje su komforne, izoluju buku iz okruženja i omogavaju da čujete muziku onako kako je autor želeo. One su upravo ono što je kompanija Ultimate Ears usavršila.”

Uticaj na finansijske rezultate trenutne fiskalne godine

Ne očekuje se da uticaj akvizicije na Logitechovu trenutnu fiskalnu godinu bude materijalan.