Canonov novi model digitalnog kompaktnog fotoaparata

Kompanija Canon predstavila je novi digitalni kompaktni fotoaparat PowerShot SX20 IS, koji ima širokougaoni objektiv uvećanja 20x i omogućava korisnicima da se značajno približe objektu snimanja.

Fotoaparat PowerShot SX20 IS ima rotirajući PureColor LCD ekran od 2,5 inča sa potpuno ručnim kontrolama što će fotografima obezbediti veći spektar kreativnih mogućnosti. Naslednik modela SX10 IS ima širokougaoni objektiv od 28mm sa 20x optičkim uvećanjem i „Ultrasonic Motor“ i „Voice Coil Motor“ koji obezbeđuju brzo i tiho kadriranje i zumiranje i čine ovaj fotoaparat nenametljivim i jednostavnim za upotrebu, bilo da se radi o fotografisanju ili snimanju video zapisa.

Senzor rezolucije 12,1 megapiksela sposoban je da zabeleži svaki trenutak do neverovatnih detalja uz DIGIC 4 obradu slike za vrhunski kvalitet, responzivne funkcije i adekvatno smanjenje šuma. Fotografije poboljšava tehnologija optičkog stabilizatora slike (IS) koja pomaže u smanjenju zamućenja slika i posledica drmanja fotoaparata. Tu je i tehnologija „i-Contrast“ koja automatski sprečava preosvetljenost i zadržava osenčenost objekata što korisnicima daje značajnu prednost u fotografisanju pri slabom osvetljenju i to bez upotrebe blica.

Fotoaparat PowerShot SX20 IS je odličan izbor za sve nivoe fotografskog iskustva. Korisnici sa više iskustva mogu da se odluče za omiljeno podešavanje ili čak potpuno ručnu kontrolu. Poboljšani „Smart Auto“ režim i tehnologija detekcije scene obezbeđuju jednostavnost upotrebe tako što detektuju lica, udaljenost, kretanje, boje i osvetljenost kadra a fotoaparat bira jednu od 22 promenljivih scena kako bi optimizovao podešavanja za najbolje rezultate.

Od karakteristika koje čine fotografisanje još jednostavnijim tu su detekcija lica, tajmer za autoportrete, automatska korekcija efekta crvenih očiju, tehnologija detekcije pokreta i „Servo AF/AE“ koji omogućava korisnicima da izaberu subjekat u kadru dok fotoaparat kontinuirano podešava fokus i ekspoziciju. U korisničkom interfejsu nalaze se i korisni „Saveti i trikovi“ (Hints & Tips), kratki opisi funkcija koji pojednostavljuju korišćenje fotoaparata i ohrabruju korisnika da istraži funkcije i napravi još bolje fotografije.

|Search:Find More About Canonov novi model digitalnog kompaktnog fotoaparata|

[ad#ad-post1]