Procesori Pineview stižu u četvrtom tromesečju

Kompanija Intel saopštila je da će u četvrtom tromesečju ove godine početi da isporučuje nove serije procesora Atom, namenjene prenosivim Internet računarima.

Novi procesori koji trenutno nose radni naziv Pineview zameniće aktuelnu generaciju procesora Atom, koji se ugrađuju u prenosive Internet računare. Proizvođači računara dobiće prve primerke novih čipova krajem godine.

Kada će se pojaviti prvi primerci računara zasnovani na procesorima Pineview još nije poznato, ali se očekuje da će oni do kupaca stići u prvom tromesečju 2010. godine.

Intel je prethodno najavio da će osvežiti ponudu procesora Atom novim procesorima Pineview koji su brži, imaju manju potrošnju i omogućavaju dizajniranje tanjih prenosivih Internet računara sa boljom autonomijom. Čipovi Pineview deo su platforme Pine Trail koja donosi brojna unapređenja i čini ih manjim i štedljivijim. Intel je novu platformu namenio i stonim Internet računarima.

Čip Pineview objedinjava procesor, memorijski kontroler i grafički adapter što će umanjiti površinu novih procesora Atom za skoro 70% u odnosu na prethodnu generaciju. Prednost je očigledna, proizvođači će dizajnirati tanje računare, a potrošnja će opasti.
Integracija memorijskog kontrolera omogućava procesoru da brže komunicira sa memorijom, dok će integrisani grafički adapter brže obrađivati multimedijalni sadržaj. Na taj način, sistemska magistrala će biti rasterećena i omogućiće nesmetanu komunikaciju procesora sa ostatkom sistema.

|Search:Find More About Procesori Pineview stižu u četvrtom tromesečju|

[ad#ad-post1]