Samsung osvaja Evropska priznanja za LCD TV, kućni bioskop, mobilni telefon i 3D Ready TV

Berlin, Nemačka, 15. august, 2008. godine – Četiri proizvoda kompanije Samsung su proglašena najboljim u svojim kategorijama od strane Evropske Asocijacije za sliku i zvuk (EISA). Prestižne nagrade za 2008/2009 koje je Samsung osvojio su: najbolji Evropski LCD-TV, Evropski kućni bioskop sa Blu-Ray sistemom, Evropski foto telefon i  Evropska inovacija u oblasti videa.   

Ovo je druga godina za redom kako Samsung osvaja četiri EISA* nagrade, a ovogodišnji nagrađeni proizvodi obuhvataju Samsung Home Theatre-BD2, Samsung LE40A557 LCD TV, Samsung SGH-G810 mobilni telefon i Samsung 3D Ready tehnologiju. U slučaju sistema kućnog bioskopa, ovo je peta godina za redom kako Samsung osvaja nagradu.

“Ove godine, Samsung je dobio EISA priznanja za proizvode koji nude najbolje karakeristike u odnosu na svoju cenu, a ujedno su inovativni. Što se televizora tiče, Samsung se od početka fokusirao na razvoj LCD i plazma televizora. Do ove odluke se došlo usled povećane potražnje za televizorima ravnih ekrana i digitalnim televizorima u Evropi. Kao dodatak inovacijama, Samsung se fokusirao na dizajn proizvoda, pri čemu je privukao pažnju potrošača koji su želeli estetske proizvode za svoj dom,” izjavio je In-Soo Kim, predsednik i izvršni direktor kompanije Samsung Electronics, Evropa.

 

Najbolji evropski LCD-TV:  Samsung LE40A557

·         Full-HD 1920×1080 rezolucija

·         Opcija 24p Real Movie Mode, stvara atmosferu bioskopa u kući

·         Jasan ekran za visoku vidljivost, nisku refleksiju i savršen kontrast

 

Sudije su posebno pohvalile opciju “full-HD LCD-TV …sa odličnim 24p Real Movie modom za pružanje bisokopskog iskustva i zaista visok kvalitet slike.” 

 

Evropski kućni bioskop sa Blu-Ray sistemom za 2008/2009:  Samsung HT-BD2

·         Samsung HT-BD2 je prvi potpuno integrisani sistem kućnog bioskopa sa Blu-Ray diskom

·         Luksuzni dizajn crne boje sa blagim plavim LED-om

·         Full HD 1080p video kvalitet Samsungovog Blu-Ray disk plejera sa neverovatnim audio iskustvom

 

Najbolji Evropski mobilni telefon za 2008/2009: Samsung SGH-G810

·         Samsung G810 izgleda elegantno i impozantno, sa kamerom od 5 megapiksela, čiji objektiv sa 3x optičkim zumom čuva klizeća zaštita

·         Ostele funkcije obuhvataju: auto fokus sa opcijom „face detection“, panorama shot, mod multi-shot, stabilizator digitalne slike i opcija za otklanjanje efekta crvenih očiju

·         Telefon takođe poseduje ugrađen GPS navigator sa opcijom geo-tagging

 

U zvaničnom EISA citatu sudije su navele sledeće reči u formi pitanja, “Da li se radi o telefonu ili digitalnom fotoaparatu?  Do pre samo nekoliko godina, karakteristike modela SGH-G810 bi bile nezamislive za bilo koji proizvod sem za kameru sa visokim specifikacijama.”  Sudije su takođe navele i sledeće reči, “Najbolje od svega je što telefon istovremeno izgleda elegantno i moćno.”

 

Evropska video inovacija za 2008/2009:  Samsung 3D Ready tehnologija

·         Samsung je prva kompanija na tržištu sa ‘3D Ready’ TV u seriji 470

·         50-inčni HD-ready plasma TV, sa kontrastom 30 000:1

·         Prirodne boje sa 18-bitnim video procesuiranjem

 

Prema rečima EISA sudija, “Samsung PS50A476 otvara put novoj generaciji televizora koji će pružati trodimenzionalno iskustvo.   Tehnologija, zasnovana na “active glasses” opciji pristupačne cene, izaziva uzbuđenje među obožavaocima igrica jer po prvi put pruža dodatnu dimenziju i sprečava naprezanje očiju.”

 

 

O EISA

EISA predstavlja asocijaciju sastavljenu od 50 magazina sa posebnim zanimanjem za oblast multimedija koja obuhvata 19 evropskih zemalja, uključujućiiI Srbiju, najnovijeg člana. Asocijacija je poznata na svetskom nivou zbog Evropskih EISA nagarada. Svake godine u junu, urednici svih magazina se sastaju sa ciljem da odluče koji će od proizvoda o kojima se pisalo u njihovim magazinima dobiti EISA nagrade. Postoji šest kategorija u kojima se nagrade dodeljuju: audio, video, kućni bioskop, fotografija, mobilna elektronika i konvergencija. Svi pobednici mogu koristiti EISA znak narednih 12 meseci na taj način naglašavajući svoj kvalitet i liderstvo na polju tehnologije.

 

O Samsung Electronics-u:

Samsung Electronics Co., Ltd. je globalni lider u proizvodnji poluprovodnika, telekomunikacijama, digitalnim medijima i digitalnim tehnologijama, koji je u 2007. ostvario prodaju od 103.4 milijarde američkih dolara. Samsung trenutno zapošljava preko 150.000 ljudi u preko 134 kancelarije u 62 zemalja, a kompaniju čine četiri glavna poslovna odeljenja: odeljenje za digitalne medije, LCD odeljenje, odeljenje poluprovodnika i odeljenje za telekomunikacione mreže. Prepoznat kao jedan od najbrže rastućih globalnih brendova, Samsung Electronics je vodeći proizvođač digitalnih televizora, memorijskih čipova, mobilnih telefona i TFT-LCD ekrana. Za više informacija, molimo Vas posetite www.samsung.com.