Cisco je objavio da kupuje kompaniju PostPath

BEOGRAD, 28. avgust, 2008. – Kako bi unapredio još više svoj poslovni portfolio, Cisco je objavio nameru da kupi privatnu kompaniju PostPath, provajdera inovativnih e-mail i calendaring softvera. Sa sedištem u Moutain View, Kalifornija, sa dodatnim poslovima u Sofiji, Bugarska, PostPath će pojačati postojeće email i calendaring sposobnosti Cisco WebEx Connect platforme.

U današnjem brzom poslovnom svetu, efektivna i adaptivna kolaboracija od najvećeg je značaja za stvaranje i održavanje prednosti nad konkurencijom. Sa PostPath softverom, Cisco će proširiti svoje funkcionisanje email-a i kalendara svojom fleksibilnom software-as-a-service (SaaS) kolaborativnom platformom koja sadrži instant messaging, glas, video, podatke, upravljanje dokumentima i Web 2.0 aplikacije. Ova kombinacija će omogućiti klijentima da koriste kolaboraciju kako bi ubrzali poslovne procese, unutar i između poslova.

,,Kupovina PostPath unapređuje našu startegiju za razvoj integrisane kolaborativne platforme dizajnirane na način na koji poslujemo danas i kako ćemo poslovati u budućnosti, omogućavajući produktivnost i zadovoljavajuću upotrebu”, rekao je Doug Dennerline, stariji potpredsednik Grupe za kolaboraciju u kompaniji Cisco. ,,Naš model za isporuku nudi klijentima brz razvoj i poslovanje”.

PostPath nudi email sa osnovom Linuxa, calendaring i rešenje kolaboracije. Interoperabilan je sa mnogim drugim email rešenjima i omogućava samostalan browser AJAX Web. Dodatno, PostPath softver kompatibilan je sa velikim brojem mobilnih klijenata. PostPath softver je izuzetno siguran i skalabilan, inkorporira inovativne Web 2.0 arhitekture kako bi se izašlo u susret zahtevima velikih kompanija i malih preduzeća koji će omogućiti Cisco klijentima sledeću generaciju korisničkog servisa.

S obzirom na unutrašnje softver inovacije, Cisco dosta ulaže u druge kompanije kako bi podržao njihove softver strategije; skorašnja ulaganja odnose se na lidere u industriji poput WebEx, IronPort i Securent.

Po završetku kupovine, zaposleni u PostPath-u postaće deo Cisco Collaboration Software grupe (CSG). CSG je deo skoro oformljene Software Group, koja se sastoji od glavnih Cisco software poslovnica; uključujući mrežu IOS operativnog sistema, uprave mrežom i servisima, rešenjima Unified Communications, politikom upravljanja i ponudama SaaS.

tnews