Adobe objavio Photoshop Elements 7 i Premiere Elements 7

München — 29. avgusta 2008 — Adobe Systems Incorporated ovih je dana objavila dve značajne nadogradnje softvera za obradu foto i video sadržaja Adobe Photoshop Elements 7 i Adobe Premiere Elements 7 za Windows s novim članstvom u Photoshop.com. Photoshop Elements 7 i Premiere Elements 7 mogu se kupiti posebno ili u jednom paketu, a integracija između ta dva softvera omogućava momentalni pristup do najboljih alata za obradu fotografija i video snimaka kojima mogu da se kreiraju prezentacije slika s filmskim efektima, dramatični efekti sa zaustavljenim slikama te još mnogo toga. Photoshop Elements 7 omogućava brzo i lako organiziranje, uređivanje, kreiranje i razmjenu zadivljujućih slika oslanjajući se na snagu uređivanja Photoshop-a, standarda za profesionalno uređivanje fotografija. Premiere Elements 7 donosi mogućnosti za izradu filmova koje se lako koriste tako da korisnici mogu u nekoliko minuta da kreiraju vlastiti film, a istovremeno donose i proširene i dodatne mogućnosti za uređivanje.

Po prvi puta, korisnici softvera Photoshop Elements 7 i Premiere Elements 7 imaju mogućnost prijave za jednogodišnje članstvo na Photoshop.com, te da tako prošire mogućnosti softvera korisnim obrascima i kreativnim lekcijama koje će redovno da im se šalju. Ostale koristi su: automatske on-line bezbednosne kopije i arhiviranje fotografija i video snimaka, pristup fotografijama i videu praktično s bilo kojeg mesta te interaktivne mogućnosti za razmenu sećanja i utisaka s drugima.

„Naši korisnici provode sve više vremena on-line i želimo da im pomognemo da ostanu povezani s njihovim omiljenim ljudima i uspomenama. A članstvom na Photoshop.com-u njihove fotografije i video snimke postaju dostupne gotovo svugdje.“ – rekao je Doug Mick, predsjednik i generalni manager odjela Consumer and Hosted Solutions u Adobeu.

Snažni no jednostavni za uporabu trikovi za uređivanje kojima se od običnih fotografija rade izuzetne

Adobe Photoshop Elements 7 kombinira moć i jednostavnost u uređivanju fotografija. Smart Brush omogućava korisnicima primenu neverovatnih efekata točno tamo gde žele u samo jednom potezu. Scene Cleaner zasnovan na Adobeovoj inovativnoj Photomerge tehnologiji, stvara idealnu fotografiju tako da korisniku omogućava da jednostavnu ukloni neželjene objekte, kao što su na primjer turisti na slici s odmora, a koja bi bez njih izgledala mnogo lepše.

Filmovi uglčani za par minuta, pomoću alata za napredno uređivanje
Premiere Elements 7 omogućavaju ljudima da smai proizvedu svoj „blockbuster“ film bez ikakvog prethodnog iskustva. Softver će inteligentno da proanalizira svaki isečak filma (uključivši i one koji koriste novi AVCHD format) po pitanju kvaliteta, broja lica, zvuka i raznih drugih aspekata. Postavljanjem Smart Tags omogućuje se pronalazak najboljih isečaka za par sekundi. Novi Instant Movie će da kreira filmove profesionalnog izgleda tako da se željena tema jednostavno „dovuče i ispusti“ na seriju video isječaka. Videomerge pomoću efekta „zelenog ekrana“ omogućava postavljanje odabranih scena u bilo koju drugu scenu bez ikakvih ranijih znanja i veština o uređivanju videa.

Novo članstvo na Photoshop.com inspiracija je korisnicima da postanu kreativni i ostanu povezani

Članstvom na Photoshop.com-u korisnici mogu još više unaprijediti svoju kreativnost, a postoje dva nivoa članstva: Basic i Plus. Za one koji vape za svežim idejama za kreativne projekte, koje će da im budu poslane direktno na ekran njihovog računara, postoji opcija koja omogućava kupovinu godišnje pretplate Photoshop.com Plus, koja garantuje da će redovno da pristžu nove inspiracije u obliku novih lekcija, sezonske grafike, tematskog obrazaca i još puno toga. Pored toga, Photoshop.com Plus članstvo daje pravo na arhiviranje 20 GB sadržaja – što je dovoljno za 15.000 fotografija, četiri sata video snimki u DVD kvalitetu ili za kombinaciju jednog ili drugog. Članstvo znači i to da su uspomene zaštićene od kvara na računaru ili od elementarnih katastrofa, te da je moguća on-line konekcija s praktično bilo kojeg mesta, što je omogućeno putem ličnog accounta vezanog za softver. Članstvo u Photoshop.com Basic stoji besplatno na raspolaganju korisnicima, a uključuje 5 GB za arhiviranje – do 3.500 fotografija ili jedan sat videa DVD kvalitete, pristup do fotografija s praktično bilo kojeg mesta, te osnovni komplet obrazaca, ideja i lekcija.

Članovi Photoshop.com-a mogu takođe da upišu fotografije direktno s mobilnog telefona. Dodatak Photoshop.com Mobile beta, bogate Adobe Flash® mobilne aplikacije, nudi korisnicima mobitela opremljenih kamerama najjednostavniji način da upišu slike, da ih dele s drugima i da im pristupaju preko njihovog Photoshop.com accounta. Photoshop.com Mobile na telefonu radi kao bekgraund aplikacija, što znači da ljudi i tokom prenosa slika na Photoshop.com, mogu da vode razgovore, da snimaju fotografije i šalju e-poštu. Za detalje o pristupu na Photoshop.com Mobile, te za spisak telefona koji mogu da koriste tu mogućnost, posetite www.mobile.photoshop.com.

Više informacija o članstvu u Photoshop.com nađite na stranici: www.adobe.com/products/psprelements/membership/