Samsung predstavlja “Neverovatno iskustvo” na sajmu IFA 2008

Samsung predstavlja “Neverovatno iskustvo” na sajmu IFA 2008

 Samsung će predstaviti ambiciozne planove u vezi sa pružanjem neverovatnog digitalnog iskustva u svakom trenutku

 

Berlin, Nemačka, 29. avgust, 2008. – Samsung Electronics Co., Ltd., vodeća kompanija u oblasti tehnologija digitalnih medija i digitalne konvergencije, predstavila je danas ambiciozne planove u vezi sa razvojem proizvoda i tehnologija koje će omogućiti potrošačima neverovatno digitalno iskustvo.

U uvodnom govoru pod nazivom „Neverovatno iskustvo”, predsednik Samsunga Jongvu Park istakao je vođstvo te kompanije u oblasti potrošačke elektronike i odlučnost da se razvijaju samo proizvodi koji prevazilaze trenutne standarde, ali i da se potrošačima, koji do sada nisu bili u prilici da osete prednosti tehnologije, predstave i približe postojeća rešenja.

„Neverovatno iskustvo” je novi izraz u oblasti kojom se bavimo i težimo da postanemo njeni predvodnici”, izjavio je Dr. Park, predsednik sektora Digitalnih medija u kompaniji Samsung Electronics.  „Potrošači danas koriste neke od najnaprednijih uređaja ali neki od njih ne rade dobro u paru i naša je želja da se to promeni kako bi portošači bili u prilici da osete prednosti novih tehnologija u svakom trenutku.”

Sa „Neverovatnim iskustvom” kao konačnim ciljem, Samsung je takođe predstavio 4C inicijativu koja će ubrzati razvoj novih proizvoda i marketing kompanije Samsung u oblasti četiri glavna koncepta: sadržaj i usluge, povezanost, kreativnost i komponente.

Samsungova 4C inicijativa

Sadržaj i usluge

Nova ponuda Samsungovih proizvoda prevazilazi čisto tehnički napredak, s obzirom na to da kompanija stavlja akcenat na sadržaj i usluge koje pružaju dodatne mogućnosti, poput jedinstvene funkcije InfoLive koja postoji u TV serijama 7, 8 i 9. Opcija InfoLive omogućava gledaocima da pristupe online vestima, direktno preko Interneta. Televizori ovih serija takođe imaju niz profesionalno kreiranih sadržaja, poput art galerije, kulinarskih i joga programa i igara za decu. 

Televizori takođe imaju unapređeni i pojednotavljeni korisnički Interfejs koji obezbeđuje lako povezivanje između korisnika i niza moćnih opcija poput WISELINK Pro.

WISELINK Pro poseduje brzu USB 2.0 konekciju tako da korisnici mogu lako povezati svoj PC, kameru, kamkorder ili MP3, a zatim pretraživati i gledati sadržaj direktno na TV ekranu. Takođe, opcija TV’s Smart Content Manager omogućava korisnicima da pristupe video materijalu, slikama i muzici koristeći novodizajnirani kružni daljinski upravljač.

Konektivnost

Opcija Anynet + HDMI-CEC omogućava da samo jednim daljinskim upravljačem kontrolišete nekoliko AV uređaja, poput kućnog bioskopa, Blu-ray plejera, kamkordera, digitalne kamere i naravno samog televizora. Mnogi AV proizvodi predstavljeni na IFA sajmu, kao što su HMX20 kamkorder, NV100HD digitalna kamera i BD-P2500 Blu-ray plejer pete generacije, potpuno su kompatibilni sa Samsung televizorima, i u smislu dizajna i u smislu konekcija. 

Televizori serija 7, 8 i 9 poseduju DLNA ready, tako da ukoliko korisnik ima specijalni softver na kućnom računaru, može da uživa u uporednom gledanju preuzetih ili online sadržaja na nekoliko televizora.

I najzad, BD-P2500 Blu-ray plejer može se nadograditi na nivo najnovijeg Blu-ray profila uz pomoć Eterneta ili USB kabla kada god je firmware upgrade na raspolaganju online

Kreativnost

Samsung je fokusiran na dizajn, tako da će na sajmu IFA biti predstavljen veliki broj kreativnih dizajn rešenja. U grupu ovih modela spadaju veoma tanki televizori serije 8 (ekrani od 40, 46 i 52 inča) čija je debljina samo 44,5mm i to je 55% manje u odnosu na prvobitnu debljinu. 

U saradnji sa Đorđom Armanijem, Samsung je u Koreji takođe predstavio Đorđo Armani Samsung TV koji predstavlja eleganciju i toplinu otelotvorenu u jedinstvenom crnom okviru. 

Takođe, daljinski upravljači televizora serija 7, 8 i 9 u potpunosti su redizajnirani kako bi bolje funkcionisali sa redizajniranim korisničkim interfejsom. Njihova glavna karakteristika jeste taster kružnog oblika koji omogućava korisnicima da se lako kreću kroz sadržaj i programe. Televizori serija 8 i 9 takođe imaju jedinstven daljinski upravljač kružnog oblika koji doprinosi dekoru prostora u kojem se nalazi televizor.

Komponente

Nekoliko tehnički najmodernijih proizvoda predstavljeno je na sajmu IFA, uključujući 200Hz LCD TV (40, 46, 52 inča) s naprednom LCD tehnologijom koju je razvila kompanija Samsung Electronics, ultra tanki LCD TV, ekrana veličine 52 inča, čija je debljina samo jedan inč, 82-inčni QFHD (Quadruple full-high definition) TV, rezolucije 3,840×2,160 i 31-inčni OLED TV zasnovan na Samsung SDI tehnologiji OLED panela.

Još jedan u nizu fascinantnih proizvoda je i serija 9 LCD televizori veličine 46 i 55 inča s naprednom LED tehnologijom i Samsungov ultra jasan ekran koji pruža najbolji kontrast slike. Ovaj model takođe poseduje specijalnu tehnologiju koja doprinosi neverovatnom smanjenju potrošnje električne energije.

NV100HD kompakt kamera proizvodi najoštriju sliku u svojoj klasi, sa 14,7 miliona piksela. 

I najzad, SyncMaster 2233HZ i 2243HZ monitori imaju ultra-brzo vreme odaziva s unpaređenom MPA II tehnologijom koja je optimizovana za igrice i video sadržaj. Novo vreme odaziva smanjeno je s 30ms na samo 10ms.

 Proizvodi koje će Samsung Electronics predstaviti na sajmu IFA 2008

 

Serija 7 – tehnologija za lidere

Kao Samsungov prozor u budućnost TV tehnologije, ova nova premium linija poseduje iste materijale i inovacije kao i u dizajnu serije 6, i ujedno postavlja nove standarde za medija rešenja i multimedijalnu kućnu zabavu.

Serija 8 – neverovatna tananost

Najvažnije poboljšanje ovog novog LCD TV jeste neverovatno smanjenje debljine televizora za čak 50%, čime je proizveden tanak i uzak okvir veličine samo 44,5 mm.

Serija 9 – tehnologija na vrhuncu

Nova serija Full HD LCD televizora obuhvata Smart LED tehnologiju, nudi najveći kontrast slike ikada i sadrži najnovije tehnološke inovacije u vezi sa kvalitetom slike, dizajnom i naprednim medija rešenjima koja definišu liderstvo kompanije Samsung u indistriji televizora s ravnim ekranom.

Televizori budućnosti

Na svom štandu, Samsung će predstaviti dva (14.1” i 31”) OLED televizora, 52-inčni LCD televizor, najtanji na svetu, četvorostruki full-HD LCD TV i 200 Hz LCD TV.


BD-P2500 – najnapredniji Blu-ray plejer

Novi BD-P2500 je bitno poboljšan u odnosu na prethodne modele, HQV procesor i podrška za nove HD audio formate (Dolby Digital+, Dolby True HD i DTS-HD HRA) uz 7.1 channel output.

 

Unapređeni MPA II – nova tehnologija monitora

Samsung Electronics predstavio je novu tehnologiju nazvanu Enhanced MPA II (napredni MPA II), koja nudi jasniju sliku, u kombinaciji s dva nova monitora kompanije Samsung. Ova tehnologija razvijena je s ciljem da smanji takozvani efekat lepljenja slike (image-sticking effects), koji se smatra slabom tačkom LCD monitora.


HMX20 – novi Flash Based 1080i/p HD kamkorder

Uz Full HD 1080i / p (25 ramova u sekundi) opciju snimanja, kamkorder HMX20C flash-based je kompaktan i jednostavan za upotrebu. Ovaj model ima veznu jedinicu za punjenje i direktno povezivanje s HDTV.

NV100HD – ultimativno HD iskustvo

S impresivnom rezolucijom od 14.7 megapiksela i renomiranim Schneider objektivom sa 28mm, wide-angle fokusom i 3.6x optičkim zumom, NV100HD obećava oštru, jasnu i detaljnu sliku pri svakom snimku. Model takođe omogućava pravljenje videa visoke definicije u rezoluciji od 720P i opciju Dual Image Stabilization.

 

G-serija – novi premium frižideri

Novoj premium G-seriji frižidera kapacitet je povećan na 637L, a ipak su smanjene dimenzije u celini. 

 #  #  #

O Samsung Electronics-u:

Samsung Electronics Co, Ltd. je globalni lider u proizvodnji poluprovodnika, telekomunikacijama, digitalnim medijima i digitalnim tehnologijama, koji je u 2007. ostvario prodaju od 103.4 milijarde američkih dolara. Samsung trenutno zapošljava više od 150.000 ljudi u više od 134 kancelarije u 62 zemlje, a kompaniju čine četiri glavna poslovna odeljenja: odeljenje za digitalne medije, LCD odeljenje, odeljenje poluprovodnika i odeljenje za telekomunikacione mreže. Prepoznat kao jedan od najbrže rastućih globalnih brendova, Samsung Electronics je vodeći proizvođač digitalnih televizora, memorijskih čipova, mobilnih telefona i TFT-LCD ekrana. Za više informacija, molimo Vas posetite www.samsung.com.

 

Izvor: Mmd Public Relations Serbia