CeBIT 2009

CeBIT 2009 (od utorka 3. do nedelje 8. marta): AutoID/RFID u sopstvenoj hali na sajmu CeBIT 2009

– Hala 7 postaje AutoID/RFID-centar
– Solutions Park sa konkretnim primerima iz prakse
– Forum sa više od 50 stručnih predavanja

Hannover. Vreme godišnjih odmora jeste vreme putovanja. Ipak, kako može na aerodromima da se osigura, da čekirani prtljag svakog putnika bude ubačen u pravi avion a potom da se nađe na pravoj pokretnoj traci za prtljag posle sletanja? Ovde se primenjuju hybride Tracking-Systems – takozvane AutoID-RFID-tehnologije. One omogućuju nesmetanu identifikaciju proizvoda, spremišta, prtljaga i drugih objekata, te tako štite aerodromske kompanije od velikih gubitaka.

Vazdušni saobraćaj je samo jedan primer od mnogih, gde RFID može uspešno da se primeni u cilju optimizacije procesa rada. Svako ko želi da se bliže upozna sa različitim oblastima primene RFID-rešenja, može to da učini od 3. do 8. marta 2009. na sajmu CeBIT, najvažnijem sajmu digitalnog sveta.

U hali 7 biće prezentovani svi aspekti ove ključne tehnologije, povezano i pregledno. „Na sajmu CeBIT 2009 stručnoj oblasti AutoID/RFID po prvi put ćemo da posvetimo celu jednu halu. Time podvlačimo značaj ove tehnologije budućnosti, čiji potencijal, obzirom na neprestano umnožavanje oblasti primene, ni izdaleka nije iskorišćen. Srećni smo što na našoj strani imamo jednog jakog partnera, koji u velikoj meri podržava AutoID/RFID na sajmu CeBIT“, objasnio je Dr. Sven-Michael Prüser, direktor sektora CeBIT.

Privlačna tačka broj jedan jeste veliki AutoID/RFID Solutions Park na 2 000 kvadratnih metara, koji predstavlja industrijsku primenu AutoID-tehnologija na osnovu Best-Practice-primera. Pored vazdušnog saobraćaja, ostalih vrsta saobraćaja, logistike, trgovine i proizvodnje, kao oblasti primene, na sajmu će biti predstavljena i rešenja za industriju robe široke potrošnje i sektor zdravstva. Nove teme su: Internet budućnosti, Asset Management, Životni ciklus proizvoda i zaštita od plagijata.

„Sa AutoID/RFID Solutions Park sajam CeBIT se razvio u vodeću platformu za nove Ident-tehnologije“, potvrdio je Markus Weinländer, Siemens Automation & Drive, Nürnberg.

U središtu AutoID/RFID Solutions Park nalazi se Forum Auto ID/RFID. U toku trajanja sajma ovde će da se održi više od 50 stručnih predavanja i diskusionih tribina.

„Sajam CeBIT prikazuje RFID koji može da se dodirne, a internacionalnoj stručnoj javnosti daje nove impulse za diskusije o RFID-rešenjima“, objasnio je Prüser ponudu u hali 7.

AutoID/RFID Solutions Park biće organizovan u saradnji sa Nemačkim udruženjem AutoID-industrije (Verband der AutoID-Industrie, AIM-Deutschland e. V.) Stručni časopis „RFID im Blick“ koordiniraće radom Foruma.

tnews