IBM predstavlja koncept Pametnije planete

U ponedeljak 19. oktobra, kompanija IBM će u okviru IBM Foruma 2009 predstaviti koncept „Pametnije planete” (Smarter Planet), nov pristup informacionoj tehnologiji i njenom značaju. IBM Forum koji se kod nas održava drugu godinu za redom, centralni je događaj IBM-a u godini, gde će se učesnicima pomoću mnogobrojnih prezentacija i drugih sadržaja približiti vrhunska poslovna i tehnološka rešenja koja omogućavaju efikasniji život i rad.

IBM shvata značaj ulaganja u nauku i obrazovanje novih stručnjaka i daje visok prioritet istraživanju i razvoju, što potvrđuje prvim mestom po broju novih patenata poslednjih godina u svetu. Prošlogodišnji Forum je najavio pet inovacija koje imaju potencijal da mnogim ljudima promene način na koji rade ili žive i to već u sledećih pet godina. Ove godine, kroz koncept „Pametnije planete“, saznaćemo u kojim sve oblastima informacione tehnologije mogu doneti boljitak poslovnom svetu a samim tim i celoj planeti.

„Kontrola cena. Kriminal. Nedostatak goriva. Zagađenje. Rasipanje hrane. Problemi poput ovih su svakodnevni izazov pri rukovođenju poslovanjem i upravljanju državom. Međutim, po prvi put u istoriji sa njima se možemo suočiti na nov način“, poručuje IBM. „Svet postaje integrisan, povezan i inteligentan, ukratko – pametniji! Do 2010. godine postojaće deset milijardi tranzistora po svakoj osobi na planeti i oni će povezivati sve ljude i sisteme širom sveta kao nikada ranije.“

Na „Pametnijoj planeti” kako je zamišlja IBM, izazovi neće biti frustrirajući. Pretvoriće se u inovaciju, društvenu promenu i radikalno će unaprediti milijarde života. U svakoj delatnosti, od bankarstva i fabričke proizvodnje do medicine, kvaliteta vode i hrane… promena je već počela. IBM je svojim rešenjem pomogao Stokholmu da ima inteligentno organizovan saobraćaj i tako znatno smanjio saobraćajnu gužvu i emisiju štetnih gasova. Moderni rehabilitacioni centri za kriminal u Njujorku smanjili su postotak incidenata za 45%, dok inteligentni obalski sistemi u Golveju navode ribolovce kada da postave svoje mreže. Na IBM Forumu 09 imaćemo priliku da saznamo da i svako od nas ima šansu da učestvuje u ovakvim promenama.

IBM Forum 09 će se održati u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, a otvoriće ga Božidar Đelić, ministar nauke u Vladi Srbije, i generalni direktor IBM-a za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju, Miloš Đurković.

IBM Forum 09 pružiće nam priliku da saznamo koliko je planeta do sada napredovala. Ovo je prilika da otkrijemo koliko svako od nas može da je promeni, bilo u svom polju delatnosti ili čitavom svetu uopšte. Najaktuelnije teme, najnovija rešenja, govornici iz cele Evrope i najveći IT stručnjaci Srbije pružiće nam jasniju sliku kuda svet ide i kako on postaje pametniji.

Više informacija o prijavljivanju na skup i registraciji možete naći na internetskoj strani IBM-a Srbija http://www.ibm.com/rs ili ovde http://www.ibm.com/events/rs/sr/ibm_forum.html?ca=ibm_forum&me=w&met=rs_hp_lead

|Search:Find More About IBM predstavlja koncept Pametnije planete|

[ad#ad-post1]

tnews