Press konferencija povodom novih serija laptop računara

Inspirisan bliskom saradnjom sa skoro 4.000 IT profesionalca i krajnjih korisnika, Dell je objavio kompletno novu liniju Latitude i Precision laptopova, od najlakših ultra-portabl u istoriji kompanije do najmoćnijih mobilnih radnih stanica. (Više detalja možete naći na www.dell.com/latitudepresskit )

Novi Latitude sistem obezbeđuje prodor u trajanju baterije, briljantan novi dizajn i stil, uključujući i izbor između pet boja.

„Od 1995. isporučili smo više poslovnih laptopova od bilo koga drugog“, kaže Majkl Del (Michael Dell), predsednik i CEO u Dell-u. „Ovo, kao i više od 5 miliona razgovora dnevno sa korisnicima, daje nam stvaran uvid u potrebe „digitalnih nomada“. Danas, mi prenosimo taj uvid u prodor na polju produktivnosti, portabilnosti i dizajna. Novi Latitude oduzima dah!“

Dell-ov redizajnirani Latitude podvlači odgovore širokog profila korisnika:

– Ultra-portabl – Dell Latitude E4200 je laptop od 12,1’’, sa početnom težinom od 1kg, čime je najlakši komercijalni notebook u istoriji kompanije (težina varira u zavisnosti od konfiguracije i varijabilnosti izrade). Latitude E4300 od 13,3 inča ima početnu težinu od 1,54kg. Dizajniran je za „ratnike druma“ i izvršioce koji zahtevaju maksimalne performanse i malu težinu.
– Mainstream – Dell Latitude E6400 i E6500 laptopovi imaju 14,1 odnosno 15,4 inča, a početna cena im je 939evra odnosno 969evra. Ovaj sistem je idealna zamena za desktop za korisnike visokih performansi.
– Essential – Latitude E5400 (14,1’’) ima startnu cenu od 619 evra, kao i Latitude E5500 od 15.4 inča.
– Semi-Rugge – Latitude E6400 ATG je 14,1’’ semi-rugged laptop sa početnom cenom od 1.199evra. Napravljen je i testiran da dogovara Military 810F standardima koji se tiču prašine, vibracija i vlažnosti.
– Desk-Based – Od novih port replikatora do punih doking solucija, koje odgovaraju svakoj upotrebi sa manjim otiscima i strim line kablovima, korisnici mogu da skinu uređaje sa doking stanice.

Personalizujte Vaš Latitude

Po prvi put kada su Latitude laptopovi u pitanju, Dell je u ponudu uključio i boje. Kao dodatak uz Mica-Brushed Metal, Latitude E4200, E4300, E6400 i E6500 biće dostupni i u nijansi Regatta Blue, Regal Red i Quartz Pink (samo E4200). U mat crnoj boji biće E5400 i E5500.

„Novi Latitude laptopovi i Dell Precision mobilne radne stanice predstavljaju najveći doprinos u razvoju proizvoda u istoriji Dell-a“, izjavio je Džef Klark (Jeff Klark), viši potpredsednik Dell Product Grupe. „Investirali smo više od 1 milion inženjerskih sati i rezultat je porodica zapanjujućih produkata koji su jednako dobri i jaki i spolja i iznutra, sa pratećim elementima koji omogućavaju veću sigurnost, upravljanje i produktivnost.“

Inkorporirajući širok dijapazon novih tehnologija, Dell-ov novi Latitude podrazumeva:

– Celodnevni rad na računaru E6400 sa trajanjem baterije do 19 sati (Trajanje batreije je bazirano na ispitivanju u Dell laboratoriji na Latitude E6400 a do variranja dolazi usled konfiguracije.);
– Konstrukciju od legure magnezijuma sa svim metalnim šarkama
– Sofisticiran dizajn tastature;
– Lakoća korišćenja Dell Control Point-a, centralizovana kontrola korisnikovih setingsa za upravljanje energijom i menadžment sigurnosti u samo jednoj aplikaciji;
– Prvorazredni poslovni laptop sa inteligentnom tastaturom sa pozadinskim osvetljenjem koja se automatski prilagođava ambijentalnom svetlu;
– Ekskluzivna ControlVault solucija – inteligentan sigurnosni subprocesor sa ugrađenim nepromenljivim skladištenjem, koji centralizuje i pomaže u protekciji korisnikovih poverljivi i sigurosnih ključeva u samo jednom ojačanom bezbednosnom „vault-u“ dalje od glavnog drama sistema;
– E6500 je jedini laptop sa Smart Card čitačem sa manjim kontaktom i sa čitačom otiska prsta u skladu sa Federal Information Processing Standards;
– Pojednostavljen IT sa kompatibilnim perifernim elementima, adapterima, dokingom i snažnim karakteristikama za upravljanje kroz ceo portfolio.

Momentalni pristup elektronskoj pošti, bez restartovanja operativnog sistema

Kompanija je, takođe, prikazala Dell Latitude novu tehnologiju koja će omogućiti skoro trenutan pristup elektronskoj pošti, kalendaru, kontaktima i web-u i to bez restartovanja u glavni operativni sistem (OS). Dell Latitude ON koristi specijalizovani niskovoltažni subprocesor i OS koji može da omogući trajanje baterije od nekoliko dana.

Revolucija u performansama mobilnih radnih stanica

Dell, svetski broj 1 u snabdevanju radnim stanicama, pokreće i novu liniju ISV sertifikovanih Dell Precision mobilnih radnih stanica, gađajući prema performansama orijentisane kupce u inžinjerstvu, medijima, zabavi itd.

– Dell Precision M4400 – početne cene 1.249evra, sa 15,4’’ mobilnom radnom stanicom, najsavremenijim grafičkim karakteristikama i podrškom do 8GB RAM.
– Dell Precision M2400 – težak 2,16kg, najlakša radna stanica na svetu, ima 14.1 inč i početnu cenu 1.189evra

Kompanija je, takođe, predstavila 17-toinčnu mobilnu stanicu sa konceptom koji vrši revoluciju u performansama. Smešten u narandžastu aluminijsku šasiju, podržava do 16GB RAMa, 1GB grafičke kartice, upcoming quad-core procesori i do dva terabajt prostora na dva diska. Ovo udvostručava sumu memorije i core procesora, i utrostručava mogućnost skladištenja na Lenovo i HP mobinim radnim stanicama danas. (Više detalja na www.dell.com/nocompromise.)

„Zeleno“ na potezu

Novi Latitude mejnstrim i ultra-portabl laptopovi, kao i Dell Precision mobilne radne stanice, su usklađene sa Energy Star 4.0 i susreću EPEAT „Gold“ rangirane konfiguracije. Latitude E4200 je Dell-ov prvi notebook koji nudi matičnu ploču sa halogenim-free laminatima, isto kao i plastične šasije bez halogena i reashladna kućišta. Takođe, ultraportabl laptop se otprema u pakovanjima koja je moguće reciklirati i do 99 procenata težine.

Mobility Servisi

Svi novi proizvodi su dostupni i preko Dell ProSupport Mobility Servisa, kompleta modelarnih usluga koje pružaju kompanijama pomoć u zaštiti pristupa i podataka. Da bi zaštitio poverljive kompanijske informacije, Dell može i da automatizuje enkripciju na svim laptopovima i da centralno uredi kompanijski definisana sigurnosna pravila tako da budu transparentna i za krajnje korisnike.

Dell Desktop Manager servis omogućava IT da prati disperzivne sisteme, distribuira softvere, upravlja isporukom i sprovodi IT politiku (www.dell.com/services.)

Novo društvo za digitalne nomade

Istovremeno sa predstavljanjem novih Dell-ovih laptopova, Kompanija je lansirala i novi sajt pod nazivom Digitalni Nomadi. Sajt je dizajniran za individue koje ne definišu 4 zida u njihovim kancelarijama ili domu, ali su vođeni željom da uvek budu konektovani i za posao i za igru ma gde bili. Članovi društva mogu zajedno da čitaju o drugim digitalnim nomadima, da dele ideje, savete, trikove i iskustva.

Twitter korisnici će moći da prate uživo novosti sa Dell konferencija za medije i da postavljaju pitanja preko @Digital_Nomads (www.twitter.com/Digital_Nomads).

tnews