Tender za drugog operatera fiksne telefonije

Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo u Vladi Republike Srbije, Jasna Matić, izjavila je da očekuje da će tender za drugog operatera fiksne telefonije biti raspisan u narednih mesec dana. Na sednici Vlade Srbije usvojena je informacija sa zaključkom o izdavanju nove licence za fiksnu telefoniju na postojećoj širokopojasnoj mreži.

Ministarka Matić je objasnila da će biti izdata jedna licenca za operatera fiksne telefonije i da početna cena neće biti definisana, već će svako moći da ponudi cenu za koju smatra da je adekvatna i da će u okviru tendera biti organizovana aukcija za najbolje ponuđače.

“Očekujemo da će telekomunikacioni operatori koji već rade na tržištu biti zainteresovani i za ovu uslugu”, izjavila je ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo.

Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo tokom naredne nedelje doneće pravilnik o uslovima konkursa, na osnovu koga će Republička agencija za telekomunikacije raspisati tender.

“Očekujemo da oglas bude objavljen za najviše mesec dana i da se cela procedura oko izdavanje licence obavi do kraja godine”, naglasila je ministarka Matić.

|Search:Find More About Tender za drugog operatera fiksne telefonije|

[ad#ad-post1]