HP sarađuje sa svetski priznatom modnom dizajnerkom Vivijen Tem

Beograd, septembar 2008 – Kompanija Hewlett-Packard i svetski priznata dizajnerka Vivijen Tem kreiraju specijalno izdanje notebook računara koji će postati ultimativni tehnološki dodatak za ljubitelje mode širom sveta.

Zahvaljujući HP-u, novi must-have digitalni detalj prikazan je prvi put na modnoj reviji Vivijen Tem, održanoj u okviru Nedelje mode u Njujorku.

HP Vivienne Tam Special Edition notebook predstavlja rezultat prve saradnje uspostavljene između jedne kompjuterske kompanije i svetski priznatog dizajnera sa ciljem da kreiraju prenosni računar sa potrebnom snagom i stilom za poseban tehnološki užitak. Temova je, takođe, sarađivala sa HP-om na dizajnu prateće opreme i pakovanja.

“Kad sam dobila poziv od HP–a da kreiram posebno izdanje prenosnog računara, istog momenta sam zamislila dizajn u glavi,” rekla je Temova. “Prenosni računar predstavlja pravi odraz potreba savremene žene koja prati modu, ali ima i strast prema tehnologiji. Želela sam da kreiram prenosni računar koji će biti privlačan ženama svih starosnih dobi, nacija i različite platežne moći širom sveta.”

Gornja strana ovog računara je upadljivo crvene boje i prošarana je cvetovima božura. Dizajn sa božurima nalazi se i na unutrašnjosti računara, ispod tastature i predstavlja jedinstvenu mešavinu azijske i zapadne kulture, antikviteta i modernog stila, tehnologije i mode. Dizajn je inspirisan Teminim “China Chic” stilom, koji je prepoznatljiv od modnih pista u Milanu do Olimpijskih igara u Pekingu i predstavlja njenu ličnu mantru: živeti dobro i biti lepa.

“Božuri su nacionalno cveće Kine. Oni su lepi i simbolišu napredak, blagostanje i sreću,” rekla je Temova. “Njihovi mnogobrojni slojevi podsećaju na modernu ženu koja ume da izrazi sebe i sopstveni stil dok uklapa tehnologiju u svoj svestrani život.”

“Uz ‘China Chic’, Vivijen Tem ponovo je uvela tradicionalnu kinesku umetnost u globalne modne trendove,” rekao je Satjiv Čahil, stariji potpredsednik globalnog marketinga grupe za personalne sisteme kompanije HP. “Svojom prolećnom kolekcijom Temova je pomogla HP-u da personalni računar prenese od potrebe do obaveznog modnog i životnog stila.”

Uz računar ide i vezena futrola koja štiti spoljašnost prilikom nošenja.

HP Vivienne Tam prenosni računar najavljen je za početak sledeće godine.

Ovaj model biće dostupan kupcima u Americi i Zapadnoj Evropi. Ljubitelji mode i savremenih tehnoloških rešenja u Srbiji, neće biti u mogućnosti da u skorijoj budućnosti pronađu ovaj model na domaćem tržištu.

“Tehno šik” virtualno iskustvo

Pored saradnje sa Temovom na dizajnu i dodacima za novi prenosni računar, HP je pokrenuo i potpuno objedinjeno virtuelno iskustvo kao pomoć ljudima iz modne industrije širom sveta da nađu inspiraciju online.

HP je kreirao virtuelnu modnu pistu, dizajnersku turu koju vodi Temova i program koji omogućava korisnicima da “obuku” svoje računare ikonicama, skrin-sejverima i pozadinama koje je dizajnirala Temova – sve ovo je trenutno dostupno u SAD, dok će se početkom oktobra pojaviti i širom sveta.
Urađeno u saradnji sa Glam.com i dostupno na adresi www.tech-chic.com.

O Vivijen Tem

Vivijen Tem je vodeća modna kuća osnovana 1994. godine. Kompanija proizvodi, dizajnira i distribuira žensku modernu odeću koja se prodaje u velikim robnim kućama, specijalizovanim radnjama i nezavisnim buticima širom SAD. Kompanija je, takođe, prisutna u azijsko-pacifičkom regionu sa više od 30 samostalnih radnji i butika u okviru robnih kuća.

Brend Vivijen Tem jedinstveno je pozicioniran kao dizajn koji spaja estetiku i mističnu ženstvenost Azije sa duhom modernog sveta i priznat je i u SAD i u Aziji. Filozofija kompanije jeste da proizvede harmoničnu odeću koja će istaći ličnost, a u isto vreme modernoj ženi obezbediti divno dizajniranu, kvalitetnu i pristupačnu odeću koja se zaista može nositi.

tnews