Novi pametni telefon s Androidom otkrio svoje tajne

Acer je u sredu objavio više detalja o svom predstojećem pametnom telefonu Liquid zasnovanom na operativnom sistemu Android, tankom uređaju s dodirnim ekranom od 8,9 cm (3,5inča).

Liquid koristi Googleov operativni sistem za mobilne uređaje Android 1.6 i jedan je od nekoliko novih pametnih telefona zasnovanih na tom sistemu ponuđenih u poslednjih nekoliko meseci.

Sudeći prema objavljenoj specifikaciji Liquid je dugačak 11,5 cm, širok 6,25 i debeo 1,25. U njega je ugrađen Qualcommov „sistem na čipu“ Snapdragon 8250 koji radi na 768 MHz.

Novi telefon koji će se u prodaji pojaviti pre kraja godine ima i digitalni fotoaparat rezolucije pet megapiksela, s autofokusom i mogućnošću snimanja videa. Pošto ima samo 512 MB memorije korisnici će morati da kupe MicroSD karticu kako bi njegov smeštajni prostor za video, fotografije, muziku i druge velike datoteke, povećali na najviše 32 GB. Pored proreza za MicroSD kartice Liquid ima i MiniUSB priključak i 3,5-milimetarsku audio utičnicu.

Kamera će snimke označavati podacima o vremenu i mestu snimanja zahvaljujući podacima iz ugrađenog GPS prijemnika.

Telefon podržava GSM, EDGE i Radio HSUPA/HSDPA kao i 802.11b/g WiFi za krstarenje internetom i Bluetooth za bežično povezivaje s drugim uređajima.

Liquid je pored toga napunjen i drugim Googleovim softverom i uslugama, uključujući Talk, aplikaciju za trenutne poruke, čitač Weba Chrome, Google Cloud Sync i veze za Gmail i Google Maps. Paket za kancelarijske potrebe je Documents To Go kompanije DataViz.

Acer tvrdi da će telefon s napunjenom baterijom raditi neprekidno najviše pet sati, dok će na čekanju izdržati 80 puta duže.

|Search:Find More About Novi pametni telefon s Androidom otkrio svoje tajne|

[ad#ad-post1]