Windows 7 stiže 22. oktobra u Srbiju

Novi operativni sistem Microsofta, Winwows 7, biće od 22. oktobra dostupan u Srbiji i svetu. Prema najavama iz Microsofta, novi operativni sistem mnogo je brži i jednostavniji za rad, prvenstveno zahvaljujući povratnim informacijama korisnika prethodnih verzija operativnog sistema Windows.

Beta verziju Windows 7 testiralo je preko osam miliona korisnika, od kojih je 91 posto izjavilo da bi preporučili novi operativni sistem. Više informacija o Windowsu 7 pročitajte na veb lokaciji Microsofta.

Većina proizvoda koji rade sa operativnim sistemom Windows Vista biće kompatibilna i sa Windowsom 7, a u operativnom sistemu Windows 7 Professional ili Ultimate moći će da se pokrenu programi za poboljšanje produktivnosti i poslovanja koji su urađeni za Windows XP.

Za Windows 7 potreban je i odgovarajući hardver, koji će Microsoftov partner HP uskoro predstaviti javnosti u Srbiji. „Kompanija HP će početkom novembra, prvi put na srpskom tržištu, predstaviti liniju računara namenjenih kućnim korisnicima. Prvi iz ove serije je model HP Pavilion Dv6 Entertainment PC, baziran na operativnom sistemu Windows 7 Home Premium. To je multimedijalni računar namenjen zabavi, koji čini savršen spoj dizajna i tehnologije”, izjavio je Jovan Dimitrijević, direktor HP grupe za personalne sisteme u Srbiji.

Pokrenuvši inicijativu lokalizacije srpske verzije Windowsa 7, Microsoft je kreirao i verziju na srpskom jeziku, a tokom avgusta je organizovao i foto konkurs na temu „Srbija na Windowsu 7“. Konkurs je privukao pažnju fotografa, entuzijasta i profesionalaca, a juče su predstavljene najlepše fotografije iz Srbije koje će biti dostupne svim korisnicima Windowsa 7. Uz koordinaciju sa Microsoftovom centralom za Centralnu i Istočnu Evropu, žiri iz Microsofta Srbija odabrao je fotografije jedanaest učesnika konkursa. Nagrađeni su: Aleksandar Anđelković, Boris Bajčetić, Branislav Brkić, Vlada Marinković, Karlo Hemeder, Marko Stamatović, Milan Rapaić, Milomir Ognjanović, Mirko Nićiforović, Miroslav Jeremić i Uroš Petrović.

Centralna promocija Windowsa 7 u Srbiji održaće se 22. oktobra u 12 časova u centru Ušće u prodavnici ComTradea. Zajedno sa svojim partnerima, Microsoft će predstaviti raznovrstan paket ponuda koji će ponuditi korisnicima i klijentima, pojedincima i malim preduzećima koje žele da kupe novi operativni sistem.

Više informacija o promociji Windowsa 7 u Srbiji možete videti ovde http://www.microsoft.com/scg/buy/default.aspx

|Search:Find More About Windows 7 stiže 22. oktobra u Srbiju|

[ad#ad-post1]

tnews