Acer predstavlja novi prenosivi računar sa Windowsom 7 i 3D slikom

Kompanija Acer saopštila je da će uskladiti predstavljanje svog novog prenosivog računara, koji ima mogućnost trodimenzionalnog prikaza filmova i igara, a svakodnevnih aplikacija u uobičajenom 2D prikazu, sa pojavljivanjem novog Microsoftovog operativnog sistema Windowsa 7.

Radi se o modelu Aspire 5738DG, koji ima 15,6-inčni 3D ekran, i uz koji će se isporučivati softver i specijalne naočare kompanije TriDef koje omogućavaju 3D doživljaj. U Acerovom saopštenju se tvrdi da ovaj prenosivi računar, koji je u isto vreme moćna zamena za stoni računar, isporučuje sliku \”koja bukvalno iskače iz ekrana\”.

Sistem kompanije TriDef prikazuje 3D sadržaj kao što su filmovi i igre, ali može da prikaže i uobičajeni dvodimenzionalni sadržaj u 3D prikazu. Osim ovog sistema TriDef prodaje i softver TriDef 3-D Experience, koji omogućava da se programi kao što su Google Earth prikazuju u trodimenzionalnom pikazu. Da bi gledanje 3D filmova učinio još većim uživanjem, Acer je ugradio Dolby Surround zvuk u računar. U dvodimenzionalnom prikazu korisnici takođe mogu pokretati uobičajene aplikacije kao što su tabelarni programi i programi za e-poštu.

Od uvođenja u bioskope pre više decenija, 3D prikaz je stigao i do televizije, Web kamera, dvogleda i drugih proizvoda. Primera radi, kompanija Nvidia u svojoj ponudi ima hardversko-softverski paket nazvan 3D Vision, koji omogućava prikazivanje 3D slike i na stonim računarima.

Aspire 5738DG je zasnovan na Intelovom procesoru Core 2 Duo T6600 na 2,2 GHz, sa 2MB keš memorije koja podiže performanse sistema. TriDef 3D ekran ima specijalnu oblogu koja smanjuje potrebu za posebnom grafičkom karticom za procesiranje 3D sadržaja. Umesto toga, računar ima integrisanu ATI-jevu grafičku karticu Mobility Radeon HD 4570 sa 512MB sopstvene video memorije. Kao operativni sistem računar koristi Windows 7 Home Premium, ima do 4 GB radne memorije i čvrsti disk kapaciteta 320 GB, kao i adapter za Wi-Fi povezivanje po standardu 802.11b/g/n. Težina računara iznosi 2,79 kilograma

Predstavnci Acera nisu saopštili cenu po kojoj će se Aspire 5738DG prodavati niti planove za njegovu prodaju širom sveta.

|Search:Find More About Acer predstavlja novi prenosivi računar sa Windowsom 7 i 3D slikom|

[ad#ad-post1]