Logitech Harmony One – važnu evolucija u kontroli kućne zabave

Logitech Harmony One je napredni univerzalni daljinac koji predstavlja značajan korak u razvoju serije Harmony uređaja. Uz način kontrole zasnovan na aktivnostima kao i kod drugih Harmony daljinaca, Harmony One čini upravljanje kućnom zabavom još lakšom uz ekran u boji osetljiv na dodir, intuitivno raspoređene tastere i izuzetno komforan dizajn. Ovaj uređaj je dobio CES 2008 nagradu za vrhunski dizajn i konstrukciju za najbolju inovaciju među dodacima za kućnu zabavu.

Kako sistemi kućne zabave postaju sve sofisticiraniji i kompleksniji, ljudi su često frustrirani potrebom da imaju više uređaja, kao i neophodnošću da dnevnu sobu pune kratkim upustvima (cheat sheet) za upravljanje svim tim uređajima. Svemu tome treba dodati sve veći broj daljinskih upravljača na stočiću. Prema istraživanjima, sve više porodica će se sresti sa ovim problemom. Izveštaj IMS Researcha “Budućnost High-Definition TV-a – izdanje za 2007.” predviđa snažan globalni rast za HDTV u naredne četiri godine (skoro 148 miliona domaćinstava imaće HDTV do 2011. godine). A samo u SAD potrošnja na proizvode za digitalni život dostići će 300 milijardi dolara u 2010. godini (Parks Associates, “Predviđanje digitalnog života”, decembar 2006).

“Harmony napredni univerzalni daljinci bili su veoma uspešni u obezbeđivanju lakog pristupa omiljenim aktivnostima pritiskom na samo jedno dugme, poput gledanja televizije, igranja video igara ili slušanja muzike, i pomoću jednog daljinca”, rekao je Ashish Arora, potpredsednik i generalni direktor Logitechovog Harmony poslovnog odeljenja. “Da bismo poboljšali ponudu, dok smo razvijali Harmony One želeli smo da intimno razumemo interakciju između ljudi, njihovih daljinaca i njihovih sistema zabave. U stvari, Harmony One je rezultat našeg najobimnijeg istraživanja i razvoja koji je trajao više od 20.000 sati.”
Ključni rezultat Logitechovog istraživanja je ekran u boji osetljiv na dodir dijagonale 5,6 cm. On koristi kapacitivnu tehnologiju koja reaguje na slab električni napon na vrhovima prstiju, a ova tehnologija je trajnija u odnosu na reagovanje na pritisak. Ekran u boji osetljiv na dodir omogućava kontrolu bilo kojeg uređaja za kućnu zabavu sa infracrvenim risiverom uključujući video rikordere, HD televizore i mnoge druge. Ekran osetljiv na dodir Harmony One daljinca može i da prikaže ikone TV stanica radi brzog pristupa omiljenim programima.

Na osnovu istraživanja među korisnicima, Logitech je ustanovio i da može da poboljša korisničko iskustvo sa Harmony daljincima kreiranjem intuitivnijeg rasporeda tastera. Za veću lakoću upotrebe, Harmony One daljinac nudi inteligentan i intuitivni raspored tastera podeljenih u četiri posebne zone (brojevi; tradicionalne DVD kontrole; četvorosmerni taster za promenu jačine zvuka i izbor kanala; i tasteri menija na ekranu) radi lakše kontrole najpopularnijih uređaja za kućnu zabavu. Samo 40 osnovnih tastera se pojavljuje na Harmony One daljincu tako da se brzo pronalazi onaj koji vam je potreban. Svaki je posebno oblikovan što daje korisne taktilne informacije i olakava korišćenje daljinca po osećaju.

Da bi se ostvarila bolja ergonomija, Harmony One je zaobljen i ima posebno komforan oblik koji omogućava da ga svi članovi porodice sa lakoćom drže bez obzira na veličinu šake. Sa gornjom površinom u elegantnoj klavirskoj crnoj boji i srebrnom osnovom, te crnim tasterima sa belim pozadinskim osvetljenjem Harmony One je savršen dodatak bilo kojoj dnevnoj sobi. A postolje za dopunjavanje baterija je zgodno dizajnirano i ima prilagodljivo svetlom tako da ga je moguće lako naći i u mraku.

Pored optimizovanog dizajna, Harmony One daje i poznate prednosti koje odlikuju sve članove Harmony familije univerzalnih daljinaca uključujući ekskluzivnu kontrolu zasnovanu na aktivnostima uz jedan pritisak tastera. To omogućava najveća baza daljinskih kontrolera različitih uređaja, postupno online podešavanje i sofisticirana telefonska podrška.

EVOLUCIJA KONTROLE AKTIVNOSTI NA JEDAN TASTER

Koristeći Harmony One ekran u boji osetljiv na dodir dovoljno je odabrati odgovarajuću aktivnost i daljinac će obaviti sve što treba uključujući pokretanje pravih komponenti odgovarajućim redosledom i podešavanje adekvatnih ulaza. Da biste gledali DVD, na primer, jednostavno dotaknete taster “Watch a DVD” na ekranu. Harmony One uključuje televizor, DVD plejer i AV risiver. Potom, ako je potrebno, omogućava podešavanje jačine zvuka na stereo sistemu. Nema potrebe da se pojedinačno upravlja uređajima – Harmony One daljinac upravlja svime. A obezbeđuje i interaktivnu pomoć na ekranu ako nešto ometa IR komunikaciju (na primer, ako neko stoji ispred uređaja koji treba uključiti).

PATENTIRANA SMART STATE TEHNOLOGIJA

Smart State tehnologija omogućava Harmony One daljincu da ponudi kontrolu baziranu na aktivnostima. Ova tehnologija mu omogućava da prati da li su uređaji uključeni i da li su uneta podešavanja različitih komponenti koje kontroliše. Ovom tehnologijom, korisnik Harmony daljinca može bez napora da se prebaci između gledanja filma i slušanja muzike pritiskom samo jednog tastera.

POSTUPNO ON-LINE PODEŠAVANJE

Logitechovo podešavanje preko interneta omogućava da pokretanje Harmony One daljinca bude što je lakše moguće. Sa intuitivnim čarobnjakom za podešavanje koji vas postupno vodi kroz proces, Harmony One online okruženje omogućava da unesete svoje uređaje po nazivu proizvođača i oznaci modela. Te se informacije automatski porede sa karakteristikama, kodovima i infracrvenim komandama u Logitechovoj bazi više od 225 hiljada uređaja preko 5 hiljada proizvođača (ažurira se praktično svakodnevno). Svaki uređaj kojeg nema u bazi može se dodati preko online sistema, a proces podešavanja omogućava i ubacivanje kontrolnih signala sa originalnih daljinskih upravljača u Harmony One daljinac. Kada je potrebno dodati novi uređaj u dnevnu sobu, korisnici mogu biti sigurni da ga Harmony One može kontrolisati – i danas i sutra.

CENA I DOSTUPNOST

Harmony One dostupan je u Evropi od februara po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 249,99 evra u Evropi.