Windows 7: šta kažu prikazi

Microsoft je juče predstavio svoj Windows 7 i sva je prilika da će ovaj novi operativni sistem potući rekorde u maloprodaji, jer je ove nedelje na Amazonu izbio ispred Harija Potera.

Međutim, Windows 7 nije baš toliko nov: hrabriji korisnici su već preko deset meseci ispitivali njegova predizdanja i na Internetu je objavljeno na desetine prikaza – pozitivnih, negativnih i skeptičnih – s ocenama njegovog potencijala da postane široko zastupljen kao što je ranije bio Windows XP.

Evo kako su ga ocenili u pojedinim medijima:

Pošto je Mikro zapravo PC World Srbija poći ćemo od prikaza koju je napisao Hari Makraken iz američkog mesečnika PC World. Windows 7 je po njegovoj oceni „gotovo bez mane“, ali „nije radikalno drugačiji od Viste“ i zamera kompaniji što joj je „trebalo previše vremena da izađe sa zadovoljavajućom zamenom za Windows XP“. Njegova konačna ocena: Windows 7 je „skromna, ali potpuno praktična nadogradnja koju ste čekali – s manama i svim ostalim“.

I tehnički kolumnista Njujork Tajmsa, Dejvid Pog, dao je Windowsu 7 pozitivnu ocenu, „uprkos činjenici da je još uvek zaštićen od kopiranja, još uvek zahteva antivirusni softver i nije vizuelno dosledan od jednog ćoška do drugog“. Njegova krajnja ocena: „izgleda da je sedmica ipak srećan broj“.

Volt Mosberg iz dnevnih novina Wall Street Journal objavio je svoj prikaz Windowsa 7 pre nekoliko nedelja i njegova krajnja ocena glasi: „Windows 7 je veoma dobar i svestran operativni sistem koji treba da pomogne Microsoftu da sahrani sećanja na Vistu i usreći korisnike personalnih računara“.

CNET je pogledao Windows 7 skeptičnim očima i primetio da „jak dizajn i Microsoft ne idu uvek zajedno, ali da to u slučaju Windowsa 7 ne važi“. Međutim, oni smatraju da su „performanse Windowsa 7 još uvek ili pogodak ili promašaj“ i zaključuju da je „Windows 7 više od onog što je Vista trebalo da bude i gde je Microsoft trebalo da ide“.

U svom jučerašnjem prikazu britanski IT Pro procenjivao je da li je Windows 7 pogodan za poslovnu primenu. Njihov zaključak: „više smo nego srećni da Windows 7 preporučimo poslovnom svetu, pogotovo što mu je korisnički interfejs atraktivan i dobar za produktivno korišćenje“.

Od ostalih pažnje vrednih prikaza objavljenih poslednjih meseci pomenimo i onaj koji je objavio Engadget gde se kaže „Windows 7 je zakrpio rupe i ostavlja utisak čvrstog i ujedinjenog mehanizma“, kao i ono što je napisao Gizmodo – oni su Microsoftov novi operativni sistem nazvali „velikim dobitkom“ u prikazu pod naslovom „Sad možete prestati da se žalite“.

Narednih nedelja korisnici Windowsa 7 verovatno će objaviti svoje prikaze i upravo oni će mu dati konačnu ocenu.

|Search:Find More About Windows 7: šta kažu prikazi|

[ad#ad-post1]