Lenovo predstavio nove modele računara ThinkPad

Kompanija Lenovo predstavila je dva nova modela prenosivih računara iz serije ThinkPad namenjenih poslovnim korisnicima. Radi se o 14-inčnom modelu ThinkPad SL410 i 15,6-inčnom modelu ThinkPad SL510. Oba noviteta kompanije Lenovo će se isporučivati sa instaliranim Windowsom 7.

Novi modeli serije ThinkPad su namenjeni korisnicima u malim i srednjim preduzećima, koji dobar deo svog radnog vremena posvećuju komunikaciji sa saradnicima ili kllijentima. Računari su opremljeni Web kamerama visoke rezolucije, boljim mikrofonima i tasterom za isključivanje mikrofona za vreme održavanja tonskih i video konferencija. Jače konfiguracije modela SL410 i Sl510 opremljene su i ugrađenim 3G modulom za pristup širokopojasnom Internetu.

Oba modela su dostupna u različitim konfiguracijama čije cene se kreću u rasponu od 500 do 700 USD. Početna konfiguracija je zasnovana na Intelovom procesoru Celeron T3000 na 1,8 Ghz i ima čvrsti disk kapaciteta 160GB, a najjača konfiguracija ima Intelov procesor Core2Duo T5870 na 2,0 GHz i čvrsti disk od 250GB. Sve konfiguracije imaju integrisan Intelov skup sistemskih čipova GMA 4500MHD, optički uređaj Dual Layer 8X DVD, bateriju sa 4 ćelije, adapter za Wi-Fi povezivanje po standardu 802.11n, HDMI i VGA izlaze i pokazivačku pločicu koja podržava višedodirni rad (multitouch).

Oba modela imaju sertifikat kompanije Lenovo, namenjen sistemima sa Windowsom 7; kompanija tvrdi da se operativni sistem na njima pokreće i isključuje za 56% brže nego na drugim prenosivim računarima koji imaju identičnu neoptimizovanu konfiguraciju.

Modeli ThinkPad SL 410 i 510 su trenutno dostupni u maloprodaji (TigerDirect, Amazon.com, i Best Buy) kao i na Web lokaciji kompanije Lenovo.

|Search:Find More About Lenovo predstavio nove modele računara ThinkPad|

[ad#ad-post1]