Smart E-goverment 2009

U beogradskom hotelu Kontinental, 27. i 28. oktobra održava se peta međunarodna izložba i konferencija SMART E-GOVERMENT 2009, posvećena elektronskom identitetu i uslugama elektronske uprave u skladu sa inicijativom i2010. o formiranju jedinstvenog informacionog prostora Evrope. Manifestaciju organizuje Asocijacija za računarstvo, informatiku, telekomunikacije i nove medije (ASIT), uz podršku nadležnih ministarstava Vlade Republike Srbije, Narodne banke Srbije i Privredne komore Srbije.

Centralna tema skupa je “Usluge elektronske vlade sa najvećim uticajem u javnoj upravi Evrope”. Program skupa obuhvata četiri oblasti: Politika informacionog društva, Aplikacije elektronske vlade, Smart kartice i elektronske ID tehnologije i Zaštita sistema elektronske vlade.

Posetioci manifestacije će moći da se upoznaju sa novim rešenjima iz oblasti “pametnih” (smart) identifikacionih kartica, novih ICAO elektronskih pasoša, inteligentnih zdravstvenih kartica, bezbednih e-government portala, sistema za elektronske javne nabavke, standarda EU u oblasti elektronske identifikacije, infrastrukture za primenu digitalnih potpisa i sertifikata i savremene i bezbedne mreže e-uprave za sigurnu komunikaciju sa građanima i privredom.

Na skupu Smart e-government 2009 biće održan i okrugli sto sa temom “Nova generacija elektronske identifikacije i elektronskog pasoša u EU: Ključni faktori razvoja sigurnog elektronskog poslovanja u javnoj upravi”.

Više informacija o manifestaciji Smart e-goverment 2009 potražite na adresi http://www.smartegov.rs

|Search:Find More About Smart E-goverment 2009|

[ad#ad-post1]