Nintendo planira novu verziju konzole DSi

Japanski dnevni list Nikkei objavio je početkom ove nedelje da kompanija Nintendo planira da do kraja godine predstavi novu verziju svoje igračke konzole DSi sa većim ekranom.

Nova konzola će imati ekran veći od 4 inča, javlja list ne otkrivajući svoj izvor. Konzola DS ima dva ekrana, ali se u članku ne precizira da li će oba ekrana biti povećana (do sada su na svim modelima konzole DS ekrani bili identični po veličini).

Nova konzola DSi će se prodavati po ceni od 205 USD, što je identično ceni po kojoj se prodaje aktuelna verzija. Konzola će se pojaviti u prodaji u Japanu najverovatnije do kraja godine, a planovi o njenoj prodaji u drugim zemljama se trenutno razmatraju.

Novi model konzole DSi delom predstavlja Nintendov odgovor na usporenu prodaju konzole DS, kao i na pojavljivanje dve redizajnirane verzije Sonyjeve prenosive konzole PlayStation Portable. Radi se o konzolama PSP-3000 koja je puštena u prodaju ranije ove godine i PSP Go koja će 1. novembra početi da se prodaje u Japanu. PSP-3000 ima ekran dijagonale 4,3 inča, a PSP Go ekran dijagonale 3,8 inča.

U poslednjih 12 meseci, prodaja konzole DS u Japanu opada. Do kraja juna ove godine Sony je širom sveta prodao 108 miliona primeraka te konzole; od toga na prodaju u Japanu otpada približno četvrtina tog broja.

|Search:Find More About Nintendo planira novu verziju konzole DSi|

[ad#ad-post1]