HP uređaji iz grupe za grafiku i štampu (IPG)

BEOGRAD, 14. oktobar 2008 – Kompanija Hewlett-Packard danas je prezentovala najnaprednija rešenja za štampu koja su predstavljena na tržištu u toku 2008. godine. Ovo su uređaji koji su omogućili poslovnim korisnicima širom sveta da efikasno obavljaju poslove štampanja, kopiranja, skeniranja i razmene faks poruka. Na taj način povećena je produktivnost poslovanja i olakšano obavljanje kancelarijskih poslova. Takođe, korisnicima je omogućeno da ostvare niže troškove štampanja, istovremeno štedeći i vreme i električnu energiju. Svi prezentovani modeli serija štampača i multi funkcijskih uređaja nosioci su specifičnih karakteristika:

HP Color LaserJet CP2020 serija štampača koja koristi HP ColorSphere toner omogućava malim preduzećima da iskoriste prednosti boja visokog kvaliteta, uz do 50 odsto niže troškove štampanja. Korisnici lako mogu da naprave otiske profesionalnog kvaliteta pomoću HP Marketing Resources programa i HP In-house Marketing početnog paketa. Ovi uređaji unapređuju nasleđe crno-belih LaserJet modela, pouzdani su i laki za upotrebu.

HP Color LaserJet CM2320 MFP serija osmišljena je tako da malim i srednjim preduzećima omogući razvijanje kvalitetnih marketinških materijala, uz praktične mogućnosti štampe, fotokopiranja, skeniranja i razmene faks poruka. Ovi uređaji poseduju i port za memorijske kartice radi lakog obogaćivanja marketinških materijala kvalitetnim fotografijama.

HP LaserJet M1319f MFP, najpristupačniji HP-ov crno-beli laserski uređaj, poseduje mogućnost štampanja, kopiranja, skeniranja i slanja dokumenata faksom. Uredjaj ima ugrađenu telefonsku slušalicu, a fioka za automatsko uvlačenje papira je kapaciteta 30 listova. Brzina štampanja je do 18 stranica u minutu, a štampanje prve stranice traje manje od 8,5 sekundi. Dizajn je kompaktan radi uštede prostora na radnom stolu. Brz USB 2.0 način povezivanja omogućava jednostavnu instalaciju i korišćenje. Mesečni obim štampe je do 8.000 stranica.

HP Color LaserJet CM1312 MFP serija predstavlja najpristupačnije HP-ove laserske uređaje u boji koji omogućavaju štampanje, kopiranje skeniranje i razmenu faks poruka korišćenjem samo jednog uređaja. Brzina štampanja je do 8 kolor stranica u minuti i do 12 crno-belih stranica u minuti, uz to da su troškovi crno-bele štampe isti kao na HP-ovim crno-belim LaserJet modelima. HP In-house Marketing Starter Kit paket programa, koji je uključen u ponudu, nudi uzorke fotografija, odličnih prezentacija i brošura, kao i CD sa šablonima, slikama i kuponima koji omogućavaju jednostavan početak kreiranja profesionalnih reklamnih materijala. Takođe, uređaj poseduje program za prepoznavanje teksta koji konvertuje papirne dokumente u elektronske.

HP Color LaserJet CM6040/CM6030 MFP serija idealna je za radne grupe sa najviše 20 korisnika. Prilagođena je za kancelarije srednjih i velikih preduzeća u kojima je potrebno štampanje, kopiranje, skeniranje, razmena faks i digitalnih poruka preko samo jednog uređaja. Brzo štampanje i kopiranje do 41 stranice u minuti (modela CM6040), odnosno do 30 stranica u minuti (CM6030), bez obzira da li se radi o crno-belim ili kolor otiscima. Imaju mogućnost štampanja u A3 formatu i skeniranje i slanje dokumenata direktno na e-mail. Poboljšani HP ColorSphere toner i ImageREt 4800 daju žive, snažne boje, čiste linije, rezoluciju foto kvaliteta sa visokim sjajem i oštrijim tekstom na različitim medijima. Napredno rukovanje papirom i mogućnosti za završnu obradu uključuju kreiranje knjižica i heftanje sa slaganjem. HP Color Access Control omogućava upravljanje tonerima u boji i bolju kontrolu troškova.

HP LJ 2035

 

 

O kompaniji HP

HP je najveća IT kompanija u svetu, sa ponudom koja sadrži rešenja za štampu, personalne računare, IT usluge i rešenja koja korisnicima, od pojedinačnih do preduzeća, pojednostavljuju iskustvo upotrebe tehnologija. HP je akviziciju kompanije EDS završio 26. avgusta 2008. godine. Za više informacija o HP-u (indeks HPQ na njujorškoj berzi) posetite adresu www.hp.com.