GPS sistem za obolele od Alchajmerove bolesti

Američko Udruženje obolelih od Alchajmerove bolesti predstavilo je novu Web aplikaciju, namenjenu različitim mobilnim uređajima, koja služi za praćenje kretanja osoba obolelih od demencije.

Udruženje je ranije ovog meseca predstavilo i uslugu Comfort Zone koja koristi sistem za praćenje kompanije Omnilink. Radi se o prvom naprednom sistemu posebno dizajniranom za obolele od Alchajmerove bolesti

Usluga Comfort Zone za praćenje koristi Omnilinkov softver FocalPoint koji se oslanja na globalni sistem za pozicioniranje (GPS) radi pronalaženja bilo kog uređaja koji ima mogućnost lokacijskog praćenja, a što se zatim može iskoristiti za praćenje kretanja pojedinaca. Ako oboleli od Alchajmerove bolesti odluta izvan unapred definisane zone, softver koristi GPS i mobilne tehnologije sa mrežnim mapiranjem da bi poslao tekstualnu poruku ili e-poruku sa informacijama o lokaciji. Poruka se šalje u roku od 2 do 30 minuta, u zavisnosti od plana praćenja koji porodica obolele osobe izabere. Usluga Comfort Zone takođe porodicama nudi i neprestano praćenje i pristup hitnim zdravstvenim kartonima iz američke fondacije MedicAlert.

Porodice obolelih ili njihovi staratelji mogu da se prijave za korišćenje usluge Comfort Zone preko bezbedne Web lokacije zaštićene lozinkom, slično kao kada se se prijavljuju na većini sistema za čitanje e-pošte. Na lokaciji se određuju bezbednosne zone za kretanje obolelih osoba, koje se, zajedno sa upozorenjima, mogu menjati i podešavati u slučaju razvoja i napredovanja bolesti. Naknada za korišćenje usluge Comfort Zone varira, u zavisnosti od nivoa usluge, a početna cena iznosi 43 USD mesečno, uz naknadu za aktivaciju od 45 USD.

Alchajmerova bolest je progresivna i smrtna bolest mozga od koje samo u SAD boluje više od 5.300.000 osoba. Prema izveštaju Udruženja obolelih od Alchajmerove bolesti, očekuje se da će se broj obolelih do 2050. godine popeti na čak 16 miliona. Bolest uništava ćelije mozga i izaziva gubitak pamćenja i sreće se u 50% do 70% slučajeva demencije. Lek za Alchajmerovu bolest još uvek nije pronađen iako se simptomi mogu lečiti radi smanjivanja efekta bolesti.

|Search:Find More About GPS sistem za obolele od Alchajmerove bolesti|

[ad#ad-post1]

tnews