Nokia “penzionisala” igračku platformu N-Gage

Posle nekoliko godina bezuspešnog menjanja strategije, Nokia je konačno odlučila da prestane sa proizvodnjom svoje igračke platforme N-Gage.

Nokia je 2003. godine predstavila N-Gage kao samostalnu ručnu igračku konzolu, koju je razvila mala grupa entuzijasta. Kompanija je kasnije obustavila proizvodnju uređaja i otpočela sa planiranjem razvoja telefona koji bi podržavali platformu N-Gage. Nakon izvesnog odlaganja, Nokia je početkom 2008. godine predstavila i telefone koji podržavaju N-Gage igre.

Krajem prošle nedelje, međutim, Nokia je na Web lokaciji posvećenoj platformi N-Gage saopštila da više neće objavljivati nove igre za ovu platformu, kao i da će Web lokacija N-Gage.com prestati sa radom krajem 2010. godine. Starije verzije igara će nastaviti da se prodaju, ali samo do septembra 2010. godine.

Nokia je saopštila da želi da ljubitelje igara preusmeri sa platforme N-Gage na svoju prodavnicu aplikacija Ovi. Kompanija takođe nastoji da ovoj prodavnici doda više elemenata društvene zajednice, tako da Ovi u budućnosti možda zameniti Web lokaciju N-Gage Arena, na kojoj su ljubitelji igara mogli da komuniciraju u forumu, razmenjuju iskustva i objavljuju svoje najbolje rezultate u igranju pojedinih igara.

Prodavnica aplikacija Ovi.com je centralna Web lokacija na kojoj se nalaze razne usluge koje Nokia nudi, uključujući razmenu fotografija, e-poštu, kalendar i navigacione usluge.

|Search:Find More About Nokia “penzionisala” igračku platformu N-Gage|

[ad#ad-post1]