Novi HTC HD2 ima ekran od skoro 11 cm

Tajvanska kompanija High Tech Computer (HTC) je u sredu pustila u prodaju telefon HD2, lagan aparat s naročito velikim taktilnim ekranom dijagonale 10,9 cm (4,3 inča) i debeo svega 11 mm.

Uređaj je već krenuo za Evropu i pojaviće se u prodaji sredinom novembra. Na Tajvanu se prodaje po ceni od 795 dolara.

HD2 ima jedan od najvećih ekrana među pametnim telefonima – dugačak je 120,5 mm a širok 67 mm. Ekran slične veličine (4,1 inč) ima Toshibin TG101, dok je kod većine drugih najčešće oko 2 cm kraći (8,9 cm odnosno 3,5 inča).

Operativni sistem ovog telefona je Windows Mobile 6.5 pa je njegovoj promociji prisustvovao i direktor Microsofta Stiv Bolmer kome je uručen primerak s njegovim imenom na poleđini. Korisnički interfejs nazvan Sense razvio je sam HTC.

Telefon pogoni Qualcommov procesor Snapdragon na 1 GHz. Raspolaže sa 448 MB memorije i kamerom rezolucije 5 megapiksela, ima GPS a baterija mu traje do osam sati pri reprodukovanju videa ili 390 sati kad je na WCDMA čekanju. Za proširenje memorije koristi se memorijska kartica formata microSD. Ekran podržava dodire s više prstiju.

Može se koristiti u više mobilnih mreža a od bežičnih tehnologija povezivanja podržava Wi-Fi 802.11b/g i Bluetooth 2.1. Tu su još i priključci od 3,5 milimetra za slušalice i micro-USB.

|Search:Find More About Novi HTC HD2 ima ekran od skoro 11 cm|

[ad#ad-post1]