Apple i EMI objavljuju „digitalizovane“ Bitlse

Kompanija Apple i muzička kuća EMI saopštili su da će 7. decembra (8. decembra u SAD) pustiti u prodaju ograničenu količinu USB diskova na kojima će se naći digitalno remasterizovan album sa nekim od najpopularnijih muzičkih numera rok grupe Beatles.

U prodaju će biti pušteno 30.000 USB diskova, na kojima će se osim 14 muzičkih numera naći i 13 mini dokumentaraca o snimanju studijskih albuma, replike originalnih naslovnih strana albuma izdatih u Velikoj Britaniji, do sada neobjavljivane fotografije i opširne beleške sa omota diskova.

Sadržaju diska će moći da se pristupi preko specijalno dizajniranog Flash interfejsa. Audio i video sadržaj na ovom USB disku kapaciteta 16 GB će biti komprimovan u formatima FLAC i MP3 i moći će da se reprodukuje na računarima sa Windowsom ili Macintoshima.Datoteke u formatu FLAC se na Macintoshima reprodukuju korišćenjem VLC plejera, a snimaju na disk uz pomoć softvera kao što je Roxio Toast.

Ograničena serija diskova će se u Velikoj Britaniji prodavati po ceni od oko 200 funti, dok će se disk u SAD prodavati po ceni od 280 USD.

Što se muzike tiče, na USB disku će se naći numere „Please Please Me“, „With The Beatles“, „A Hard Day’s Night“, „Beatles For Sale“, „Help!“, „Rubber Soul“, „Revolver“, „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band“, „Magical Mystery Tour“, „ Yellow Submarine“, „The White Album“, „Abbey Road“, „Let It Be“ i „Past Masters“.

|Search:Find More About Apple i EMI objavljuju „digitalizovane“ Bitlse|

[ad#ad-post1]

tnews