Olympus predstavio digitalni fotoaparat E-P2

Taman na vreme uoči sezone prazničnih kupovina, Olympus je predstavio svoj novi digitalni fotoaparat iz serije Micro Four Thirds.

Radi se o modelu E-P2, drugoj generaciji fotoaparat iz pomenute serije, koji kombinuje osobine kompaktnih aparata tipa „uperi-i-snimaj“ sa izmenjivom optikom i kvalitetnim senzorom koje poseduju SLR aparati.

Poput prethodnog modela E-P1, i model E-P2 ima unutrašnji sistem za stabilizaciju slike, podržava HD video, ručno podešavanje ekspozicije i RAW format. Rezolucija fotoaparata je 12,3 megapiksela, a sadrži i dva umetnička filtera za kreativne efekte, potpunu ručnu kontrolu ekspozicije i otvora blende u režimu snimanja videa i HDMI daljinsku kontrolu opcija za reprodukciju dok je aparat povezan sa HD televizorom.

Novi unapređeni režim snimanja iEnhance analizira boju i osvetljenost kadra radi poboljšavanja tonova na fotografiji. Za pokretne objekte, novi sistem Continuous Autofocus Tracking koji ovaj aparat ima, neprestano prilagođava fokus i osvetljenje radi praćenja objekta kroz kadar.

Iako poseduje dosta opcija koje ima standardni SLR aparat, E-P2 nema ogledalo. Njegovo izostavljanje omogućava da aparat bude mnogo manjih dimenzija od SLR-a, ali to takođe znači da ne postoji ni optičko tražilo. Ipak, model E-P2 se isporučuje sa odvojivim VF-2 elektronskim tražilom, koje se postavlja na ležište za proširenja i može se savijati pod uglom od 90 stepeni, tako da korisnik može lakše snimati pri lošim uglovima.

Model E-P2 se isporučuje u dve verzije: sa 14-42mm f3.5/5.6 optikom ili sa kompaktnom 17mm f2.8 optikom. U oba paketa je uključen novo elektronsko tražilo.

Model E-P2 će se u prodaji naći od decembra 2009. godine po ceni od 1100 USD.

|Search:Find More About Olympus predstavio digitalni fotoaparat E-P2|

[ad#ad-post1]