Logitech preuzima SightSpeed, kompaniju za pružanje usluga u oblasti video komunikacije putem …

30. oktobar 2008 – Kompanija Logitech International postigla je dogovor o preuzimanju privatne kompanije za pružanje visokokvalitetnih usluga u oblasti video komunikacije putem interneta – SightSpeed Inc. iz Berklija, za oko 30 miliona dolara.

Kupovina SightSpeed-a obezbediće Logitechu tehnologiju video poziva i tim za razvoj softvera i usluga, što će kompaniji omogućiti da se posveti budućim inicijativama u oblasti video poziva i ponudi integrisanu video komunikaciju koja će ljudima koji sede ispred kompjutera ili sa porodicom u dnevnoj sobi pružiti autentično i realno iskustvo.

„Zahvaljujući preuzimanju kompanije SightSpeed znatno ćemo uvećati postojeće resurse za istraživanje i razvoj video usluga. To će nam pomoći da brže ispunimo ciljeve u ovom segmentu usluga koje čine bogatijim način na koji se ljudi druže, komuniciraju i uživaju u zabavi“, izjavio je Junien Labrus, potpredsednik Logitechove grupacije za proizvode. „Naša istraživanja pokazuju da postoji veliki deo tržišta gde su potencijalni korisnici oni koji žele da komuniciraju sa prijateljima i porodicom koristeći video usluge. Međutim, oni žele da to bude u skladu sa načinom života njihove porodice, što znači da računar više nije dovoljan. Verujemo da sa SightSpeed-om možemo da pomognemo u stvaranju sledećeg talasa entuzijasta za video komunikaciju.’’

SightSpeed je osnovan 2001. Godine i ima oko 25 zaposlenih. Menadžerski tim kompanije čine tehnološki stručnjaci specijalizovani za razvoj internet usluga i softverskih tehnologija. Usluge ove kompanije zasnivaju se na SIPU-u (Protokol za pokretanje sesije), standardu koji omogućava da usluge budu interoperativne sa drugim uslugama komunikacije putem interneta.

U tekućoj fisklanoj godini ne očekuje se bilo kakav materijalni uticaj ovog preuzimanja na Logitechove rezultate.