SAMSUNG ELECTRONICS AMERICA, INC. OSVAJA 46 NAGRADA ZA INOVACIJE

SAMSUNG ELECTRONICS AMERICA, INC. OSVAJA 46 NAGRADA ZA INOVACIJE NA SAJMU CES 2009

RIDŽFILD PARK, NJU DŽERSI, 11. novembar 2008. – Samsung Electronics America, priznati lider i inovator u oblasti potrošačke elektronike, informacionih tehnologija, poluprovodnika i telekomunikacija, osvojio je 46 internacionalnih CES 2009 nagrada za inovacije u oblasti dizajna i inžinjeringa. Proizvode obuhvaćene ovim prestižnim programom ocenjuje žiri sastavljen od nezavisnih industrijskih dizajnera, inženjera i novinara koji dedeljuje nagrade za najbolji dizajn I inženjering u oblasti proizvoda vrhunske potrošačke elektronike.

Dobijanjem prestižnih CES nagrada, Samsung je još jednom pokazao zašto se smatra vodećim svetskim liderom u inovacijama. Samsungovi nagrađeni proizvodi obuhvataju osam mobilnih telefona, sedam dodataka za mobilne telefone, šest HDTV-a, dva laserska štampača, četiri digitalne kamere, dva digitalna kamkordera, LCD stoni monitor, profesionalni video displej za zid, Ultra Mobile PC, mašinu za veš sa punjenjem spreda, dva LCD panela, SSD i aplikacioni procesor, kao i druge proizvode. Svi Samsungovi proizvodi koji su dobili nagrade biće izloženi tokom međunarodnog sajma CES 2009, koji se održava od 8. do 11. januara 2009. godine, na Samsungovom štandu 11033 u Central Holu u Las Vegas Convention Centru, kao i u Paviljonu za inovacije.

“Samsung nastoji da bude vodeći proizvođač u oblasti potrošačke elektronike. Veoma smo zadovoljni što je 46 naših proizvoda, u različitim kategorijama, nagrađeno od strane žirija Udruženja potrošačke elektronike,” rekao je D.J. Oh, predsednik i izvršni direktor kompanije Samsung Electronics America, Inc. “Ove prestižne nagrade podstiču napore Samsunga da predstavi najinovativnije tehnologije i proizvode koji obogaćuju živote potrošača na američkom tržištu.”

Kao vodeća kompanija u oblasti potrošačke elektronike, Samsungova posvećenost istraživanju i razvoju u svim kategorijama proizvoda omogućava kompaniji da nastavi sa predstavljanjem inovativnih potrošačkih proizvoda. Kompanija je uložila 5.58 milijardi dolara u ukupna istraživanja i razvoj u toku 2007. godine i nastoji da održi taj nivo investiranja u budućnosti. Samsung će nastaviti da uvodi nove i inovativne tehnologije u sve proizvodne linije u 2009. godini, uključujući poboljšane korisničke interfejse sa touch screen uređajima, uređajima za poruke sa QWERTY tastaturama, kamere na telefonima sa većim brojem megapiksela, manje i lakše laserske štampače, napredne HDTV tehnologije, kao i da poveća broj ekoloških proizvoda.

Kao opšte priznat program nagrada u oblasti tehnologije pokrenut 1976. godine, prestižne nagrade za dizajn i inžinjering nagrađuju dostignuća u dizajnu i inžinjeringu proizvoda. Sponzor je Udruženje za potrošačku elektroniku (CEA), producent međunarodnog sajma CES, najvećeg trgovinskog sajma za potrošačku tehnologiju na svetu, i podržan je od strane Udruženja industrijskih dizajnera Amerike (IDSA), glasa industrijskog dizajna, posvećenog unapređivanju profesije kroz obrazovanje, informisanje i advokaturu.

Prijavljeni proizvodi se ocenjuju na osnovu sledećih kriterijuma:
Kvalitet inžinjeringa, zasnovan na tehničkim specifikacijama i korišćenim materijalima
Estetski kvalitet i kvalitet dizajna, na osnovu dostavljenih fotografija
Namenska upotreba/funkcija proizvoda, i isplativost za korisnika
Jedinstvene/nove karakteristike koje bi potrošači mogli smatrati privlačnim

Proizvodi izabrani kao dobitnici Innovations nagrade odražavaju inovativan dizajn i inžinjering. Primeri mogu uključivati razne po prvi put viđene tehnologije, ili tehnologije kombinovane u jednom proizvodu ili velika poboljšanja ranijeg dizajna proizvoda.

Proizvodi dobitnici nagrada na Innovations 2009 mogu se videti na adresi www.CESweb.org/Innovations, gde se nalazi lista kategorija proizvoda, kao i ime svakog proizvoda, informacije o proizvođaču, dizajneru, opis, fotografija i URL.

 

O Samsung Electronics America
Samsung Electronics America, Inc. (SEA), sa centralom u Ridžfild parku u Nju Džersiju, je ogranak kompanije Samsung Electronics Co., Ltd. Kompanija trguje širokim spektrom nagrađivane potrošačke elektronike, informacionih sistema, bele tehnike, i nadgleda sve Samsungove poslove u Severnoj Americi uključujući Samsung Telecommunications America, LP, Samsung Semiconductor Inc., Samsung Electronics Canada, Inc. i Samsung Electronics Mexico, Inc. Kao rezultat posvećenosti inovacijama i jedinstvenom dizajnu, kompanija se nalazi na šestom mestu u oblasti Elektronske industrije “Kompanija kojima se najviše dive u 2008.” u Fortune Magazinu, i imenovana je kao jedna od “Fast 50 najinovativnijih kompanija u 2008.” u Fast Company. U popularnom BusinessWeek-u, kompanija je rangirana kao 26. među “Najinovativnijim kompanijama u 2008. godini” i 21. u “100 najboljih globalnih brendova” za 2007. godinu. Samsung Electronics Co, Ltd. takođe poseduje veliki broj patenata, na drugom je mestu u celoj SAD u 2007. godini. Za više informacija, posetite www.samsung.com.

O Samsung Electronics-u:
Samsung Electronics Co., Ltd. je globalni lider u proizvodnji poluprovodnika, telekomunikacijama, digitalnim medijima i digitalnim tehnologijama, koji je u 2007. ostvario prodaju od 103.4 milijarde američkih dolara. Samsung trenutno zapošljava preko 150.000 ljudi u preko 134 kancelarije u 62 zemalja, a kompaniju čine četiri glavna poslovna odeljenja: odeljenje za digitalne medije, LCD odeljenje, odeljenje poluprovodnika i odeljenje za telekomunikacione mreže. Prepoznat kao jedan od najbrže rastućih globalnih brendova, Samsung Electronics je vodeći proizvođač digitalnih televizora, memorijskih čipova, mobilnih telefona i TFT-LCD ekrana. Za više informacija, molimo Vas posetite www.samsung.com.

O CEA
Udruženje potrošačke elektronike (CEA) objedinjuje 2200 kompanija koje se bave proizvodnjom potrošačke elektronike. Članovi imaju uvid u važne i inovativne resurse rezervisane samo za njih: jedinstveno istraživanje tržišta, prilika za umrežavanje sa poslovnim advokatima i liderima, moderne edukacione programe i tehničku obuku, kao predstavljanje glasa u industriji, CEA, u promovisanju i poboljšavanju potreba i interesa članova. Posetite CEA na www.CE.org.

Izvor: Mmd Public Relations Serbia