Prvi USB 3.0 fleš disk desetostruko brži od ranijih modela

Kompanija Super Talent Technology predstavila je novi fleš disk izrađen po novom standardu USB 3.0, koji omogućava prenos podataka brzinom od 5 Gbit/s, što je deset puta brže od sadašnjih USB 2.0 diskova.

Radi se o modelu pod nazivom SuperSpeed USB 3.0 RAID Drive, koji će se u prodaji naći u verzijama kapaciteta 32, 64 i 128 GB.

Veličine od približno 9,3 x 3,5 x 1,2 cm, ovaj fleš disk se uključuje direktno u bilo koji USB priključak i može postići brzinu prenosa podataka do 200 MB/s preko USB 3.0 priključka. Fleš disk je potpuno kompatibilan sa USB 2.0 priključcima, ali će brzina prenosa podataka biti niža.

Predstavnici kompanije SuperTalent su izjavili da disk koristi specijalnu tehnologiju koja uključuje više RAID parova koji sadrže različite serijske kanale za protok podataka. Kada je sistem opremljen i sa specijalnim USB SCSI (UAS) upravljačkim programom i USB 3.0 priključkom, brzina prenosa podataka može dostići i 200 MB/s.

Iako su predstavnici kompanije SuperTalent potvrdili da će se SuperSpeed USB 3.0 RAIDDrive pojaviti u prodaji do kraja ove godine, nisu naveli nisu naveli po kojoj ceni će se prodavati.

|Search:Find More About Prvi USB 3.0 fleš disk desetostruko brži od ranijih modela|

[ad#ad-post1]