Logitech kupuje kompaniju LifeSize Communications

Kompanija Logitech saopštila je da će za 405.000.000 dolara kupiti kompaniju LifeSize Communications koja proizvodi opremu za HD video komunikaciju.

Poslovanje Logitecha u oblasti komunikacija većim delom je posvećeno Web kamerama, tako da su predstavnici kompanije izjavili da će kupovina kompanije LifeSize Communications omogućiti ponudu sistema za komunikaciju za drugačija okruženja od stonih računara. Proizvodi kompanije LifeSize Communications namenjeni su širokom krugu korisnika, uključujući i preduzeća koja žele ovu tehnologiju u svojim prostorijama za sastanke, mala i srednja preduzeća, ali i zaposlene koji svoj kancelarijski posao obavljaju od kuće. Takođe, njeni proizvodi se koriste u ustanovama i firmama u oblasti obrazovanja i zdravstvene zaštite, kao i u državnoj upravi.

Prema navodima predstavnika Logitecha,kompanija LifeSize Communications ima oko 9000 klijenata i korisnika opreme za video konferencije u 80 zemalja širom sveta.

Kupovinom kompanije LifeSize Communications, Logitech bi postao konkurent drugim kompanijama koje posluju na ovom polju, uključujući i kompaniju Cisco Systems, koja je vodeća na tržištu videokonferencijskih rešenja, pre svega zahvaljujući svojoj tehnologiji TelePresence. Kompanija Cisco trenutno pokušava da za 3 milijarde dolara kupi kompaniju Tandberg, koja se takođe bavi razvojem videokonferencijskih sistema.

Postupak kupovine kompanije LifeSize Communications bi trebalo da bude okončan u decembru ove godine, nakon što dve kompanije dobiju odobrenje nadležnih regulatornih tela.

|Search:Find More About Logitech kupuje kompaniju LifeSize Communications|

[ad#ad-post1]