Cisco produžio rok Tandbergovim deoničarima

Postoji dobar razlog zašto je Cisco odlučio da krajnji rok za prihvatanje njegove ponude o kupovini norveškog Tandberga za tri milijarde dolara odloži za devet dana: Manje od 10% deoničara prihvata ponudu.

Cisco je u utorak objavio da će povući svoju ponudu ukoliko je do 18. novembra ne prihvati 90% deoničara Tandberga. Do sada je ponudu prihvatilo samo njih 9,37%.

U svom saopštenju izdatom dan posle isteka prvog zadatog roka, Cisco je naveo da će po isteku produžnog perioda u sredu 18. novembra u 17.30 po centralno-evropskom vremenu, kompanija objaviti da li je ispunjen uslov o 90-procentnom prihvatanju ponude. Ukoliko nije, Cisco će proceniti da li će povući ponudu.

Cisco je u utorak produžio rok za prihvatanje ponude do 18. novembra. Prethodni rok je bio 9. novembar.

Cisco je suočen s otporom nekoliko grupa deoničara koji poseduju oko 30% deonica Tandberga. Dve od njih su mu ranije poslale otvoreno pismo u kome tvrde da iznos od tri milijarde dolara potcenjuje vrednost kompanije.

Cisco je saopštio da je uveren da će ugovor biti sklopljen ali i da neće kupiti Tandberg ukoliko cena nije prava. Kompanija tvrdi da njena ponuda premašuje vrednost Tandberga za 38%.

Tandberg drži 40% tržišta videokonferencija. Cisco želi da obezbedi vodeću poziciju na tom tržištu i Tandberg mu je potreban da pokrije ponudu u srednjoj kategoriji sistema za videokonferencije i njihovim stonim varijantama, jer bi to pomoglo da se propusni opseg brže popuni videom i podstakne prodaja mrežnih skretnica i usmerivača koji bi povećali propusni kapacitet za video.

Cisco pored toga video gleda kao vitalnu komponentu kolaborativnog tržišta vrednog 30 milijardi dolara.

|Search:Find More About Cisco produžio rok Tandbergovim deoničarima|

[ad#ad-post1]