Prelazak korisnika sa Viste na Windows 7 sve brži

Windows 7 nezadrživo osvaja tržište. Nakon što je probna verzija zabeležila neverovatno veliko interesovanje korisnika, Microsoftov najnoviji operativni sistem preuzeo je gotovo 4% tržišta posle samo nekoliko nedelja od zvaničnog predstavljanja.

Windows 7 iz dana u dan osvaja sve veći deo tržišta. Deset procenata novoregistrovanih korisnika Microsoftovih operativnih sistema koriste upravo najnoviju verziju, što je iznenađujuće obzirom da Vista koja je na tržištu već tri godine jedva prelazi 30%. Broj korisnika Viste počinje da se smanjuje kako Windows 7 dobija na popularnosti. Jedini zaključak koji se može izvesti jeste da korisnici nezadovoljni Vistom ubrzano prelaze na novi operativni sistem.

Naravno, lavovski deo korisnika, tačnije 64%, i dalje je posvećen vremešnom operativnom sistemu Windows XP. Izgleda da tvrdoglavost i odanost ovih korisnika devet godina starom operativnom sistemu može doći glave i „Sedmici“ ukoliko ne započne njihova migracija ka njoj. Microsoft je sada okrenut poslovnim korisnicima očekujući da počnu zamenu zastarelih sistema.

Rezultat prodaje Windowsa 7 je ohrabrujući budući da je znatno bolji od Vistinog. Uzimajući sve u obzir, postavlja se pitanje hoće li iko koristiti Vistu za godinu dana?

Mera uspeha biće i broj korisnika koji će preći sa Windowsa XP na Windows 7. Ukoliko se nastave trenutni trendovi, nije nezamislivo da se Microsoft suoči sa zastojem u prodaji kada ponestane prebega sa Viste. Takav razvoj događaja biće katastrofalan za Microsoft jer je za kompaniju od kritične važnosti preuzimanje kontrole nad razvojnim i distributivnim ciklusom. Puka zamena Viste sa Windowsom 7 neće biti dovoljna.

|Search:Find More About Prelazak korisnika sa Viste na Windows 7 sve brži|

[ad#ad-post1]