Vip studenti u Beču

U okviru projekta „Budi Vip student“, koji je namenjen usavršavanju talentovanih studenata u oblasti telekomunikacija u Srbiji, kompanija Vip mobile organizovala je četvorodnevno studijsko putovanje u Beč za svoje stipendiste. Nakon dvomesečne plaćene prakse u Vipu, tokom koje je studentima pružena prilika da znanje stečeno na fakultetu primene u poslovnim procesima kompanije, naši akademci su na licu mesta videli kako funkcioniše konkurentno tržište mobilne i fiksne telefonije u Austriji i koji se napredni servisi nude korisnicima.

Vip studenti su posetili centralu mobilkom austria grupe, odnosno sedište A1 operatera, koji, kao i Vip mobile, posluje u okviru grupe. Studentima je pružen uvid u kompletno poslovanje grupacije koja predstavlja vodećeg mobilnog operatera na području centralne i istočne Evrope, sa 18,1 miliona korisnika u osam zemalja.

Tokom posete Telekomu Austrija, studentima je predstavljena situacija na tržištu fiksne telefonije u Austriji, kao i usluge koje ova kompanija nudi kako bi ostala konkurentna i profitabilna na tržištu. Austrijsko tržište fiksne telefonije je visoko konkurentno, usled pomeranja korisnika ka provajderima mobilne telefonije, zbog čega se osnovna delatnost pružanja glasovnih usluga, značajno širi na nova poslovna područja.

Nakon Telekoma Austria, studenti su posetili i austrijski telekomunikacioni centar Arsenal, odakle se nadgleda kompletan fiksni, mobilni i IP saobraćaj u Austriji, i čiju posebnu atrakciju predstavlja telekomunikacioni toranj visok 150 metara.

U okviru studijskog boravka u Beču, organizovan je i obilazak Instituta za telekomunikacije Tehničkog univerziteta u Beču. Zahvaljujući podršci mobilkoma austria i drugih kompanija, ovaj Institut godišnje raspolaže budžetom od 10 miliona evra za istraživanja, od kojih se neka rešenja direktno implementiraju u proizvode i usluge koje nudi austrijski operater A1.

|Search:Find More About Vip studenti u Beču|

[ad#ad-post1]