Kingston predstavio USB disk kapaciteta 64 GB

Kompanija Kingston predstavila je novi model USB diska povećanog kapaciteta, koji pripada seriji DataTraveler. Radi se o modelu Data Traveler 150 koji će se isporučivati u verzijama kapaciteta 32, odnosno 64 GB. Disk većeg kapaciteta predstavlja najkapacitetniji model iz serije DataTraveler.

Povećanje kapaciteta će omogućiti korisnicima ne samo pravljenje rezervne kopije kompletnog čvrstog diska, već i čuvanje celokupnih muzičkih, video i foto biblioteka. Disk je dimenzija 78 x 22 x 12 milimetara, a moći će da se koristi na računarima sa različitim verzijama Windowsa, od Viste (doduše, zasada bez podrške za opciju ReadyBoost) i XP-a (sa instaliranim servisnim paketom SP1 i SP2) do Windovsa 2000 (sa instaliranim SP4), kao i na računarima sa operativnim siistemom Mac OS X 1.3 ili novijim ili na računarima sa Linuxom i Kernelom 2.6 ili novijim.

Model DT150 kapaciteta 64 GB će se prodavati po ceni od 177 dolara, dok će model DT150 kapaciteta 32 GB koštati 115 dolara. Kompanija Kingston na oba modela daje petogodišnju garanciju i tehničku podršku.