Održan Tehnicom partnerski dan sa temom „E-sigurnost“

U četvrtak 27. novembra u beogradskom hotelu „Hyatt Regency“, kompanija Tehnicom Computers, članica Tehnicom grupe, organizovala je treći po redu partnerski dan sa temom „E-sigurnost“. Predstavnici Tehnicom Computersa, zajedno sa svojim partnerima, vodećim kompanijama iz oblasti informacionih tehnologija predstavili su najnovija rešenja i primere iz prakse na svim nivoima bezbednosti jedne kompanije, od fizičke preko energetske i mrežne bezbednosti, do zaštite skladištenja podataka.

Skup je otvorio Radoslav Radojević, potpredsednik Tehnicom grupe i direktor Tehnicom Computersa, koji je u svojoj uvodnoj reči najveću pažnju posvetio objedinjenim rešenjima koja nudi Tehnicom u saradnji sa kompanijama EMC, IBMm, Lenovo, Hewlett-Packard, Ciscom i AST. U skladu sa temom skupa, govorilo se i o glavnim faktorima rizika, kada je u pitanju skladištenje podataka, kao i o rešenjima koja umanjuju ili potpuno eliminišu te rizike.

Posetioci konferencije su imali priliku da prate i predavanje na temu Značaj kontinuiteta IT usluge, koje je održao dr Milan Kukrika, uz osvrt na najnovije standarde bezbednosti informatičkih sistema, značaj njihovog donošenja i prednost usvajanja.

Nakon uvodnih izlaganja, predstavnici inostranih firmi, partnera kompanije Tehnicom Computers, su izložili svoje planove i programe za razvoj IT infrastrukture sa posebnim osvrtom na više vidova zaštite podataka, kako softverske tako i hardverske prirode. Najjači utisak je ostavila prezentacija Pabla Fernandeza iz kompanije AST, koji je uz propratni video materijal prezentovao otpornost zaštitnih serverskih ormana na vatru i poplavu. Bilo je impresivno videti u potpunosti funkcionalan server posle 40-minutne torture vatrene stihije.

Kao i svake godine, Tehnicomov partnerski dan je završen prezentacijom iznenađenja – predavanjem o bonsai biljkama i njihovom uzgajanju – koje je održao Zdravko Konjović, predstavnik Bonsai društva Beograda.