Telekom Srbija uveo televiziju nove generacije

Telekom Srbija je na 16. Internacionalnom telekomunikacioniom forumu Telfor 2008 predstavio svoju novu uslugu – televiziju nove generacije nazvanu Open IPTV. U dnevnoj sobi pripremljenoj specijalno za ovu priliku, novinari i gosti Telfora imali su priliku da vide mogućnosti televizije koja gledaoca stavlja u položaj urednika sopstvenog televizijskog programa.

Sa pojedinostima usluge, osnovnim karakteristikama i komercijalnim uslovima nove usluge prisutne je upoznao direktor Direkcije za komercijalne poslove Telekoma Srbija, Vladimir Lučić. „Ovom uslugom smo pokušali smo da izađemo u susret novoj generaciji gledalaca televizijskog programa, čije potrebe prevazilaze tradicionalno pasivno gledanje programa. Biće vam dovoljno nekoliko minuta Open IP televizije da biste shvatili da ste sada vi urednici sopstvene televizije. Istovremeno, ova usluga predstavlja prekretnicu i za Telekom Srbija, budući da smo sada u prilici da biramo najbolje sadržaje i dodatne servise i na taj način pružimo gledaocu znatno više od klasične televizije.“

Open IPTV je digitalna televizija koja se emituje putem internet protokola i prenosi telefonskom linijom, ali za razliku od postojećih oblika distribucije televizije, uvodi široku interaktivnost i visoku personalizaciju televizijskih sadržaja. Usluga nudi potpuni uvid u programske šeme, napredno pretraživanje programa, pravljenje liste omiljenih kanala, elektronsku videoteku, veliki broj domaćih i inostranih kanala različitih koncepata i sadržaja.

Jedinstvenu dimenziju novoj televiziji daju dodatne usluge kao što je video na zahtev, koja korisniku omogućava da iz fotelje, daljinskim upravljačem, pretražuje bazu filmova, odabere film i odgleda ga tokom sledećeg dana. Dodatnu udobnost pruža opcija za snimanje sadržaja, pošto korisnik sada ima detaljan uvid u programsku šemu i može da odabere sadržaj koji želi da snimi i odloženo pogleda u naredna 72 sata (tri dana).

Open IPTV trenutno emituje ukupno 60 kanala (48 osnovnih i 12 u tri opciona paketa koji se posebno plaćaju), a nudi i ekskluzivne sadržaje iz popularnih programa „Operacija trijumf“ i „Survivor“, tako da gledaoci ove emisije mogu da prate u većem obimu i detaljnije, nego što to mogu učiniti prateći standardne televizijske šeme.

Komercijalna ponuda Open IPTV podrazumeva probno korišćenje usluge u trajanju od mesec dana, nakon čega će korisnik moći da odluči da li će nastaviti da je koristi. Promotivni period traje do 31. januara 2009. godine. Osnovna mesečna pretplata košta 500 dinara. Usluga će se naplaćivati preko jedinstvenog računa za telekomunikacione usluge Telekoma Srbija

Zahtev za uvođenje usluge Open IPTV može se podneti u svim korisničkim servisima Telekom Centra, na internet strani www.telekomcentar.com, kao i pozivanjem Kontakt centra na 9813 ili 064/789. Svu potrebnu opremu korisniku dostavljaju i instaliraju timovi Telekoma Srbija.

tnews