Windows 8 stiže 2012.

Microsoft je prošle nedelje na konferenciji za programere Professional Developers Conference (PDC) objavio planove o pojavljivanju nove verzije Windowsa. Prema tim planovima, Windows 8 će se pojaviti 2012. godine.

Iako u Microsoftu tek treba zvanično da razmotre planove za Windows 8, njegovo objavljivanje 2012. godine nastavilo bi Microsoftovu tradiciju po kojoj kompanija nastoji da objavljuje novu verziju operativnog sistema za stone računare na svake tri godine.

Poslednja nagađanja o novoj verziji koja se priprema za 2012. godinu potiču iz Internet dnevnika „Microsoftova kuhinja“ (Microsoft Kitchen) gde je objavljen tekst pod nazivom „Serviranje veoma ukusnog Microsofta“. Osim prikaza planova preuzetih sa konferencije PDC, ovaj dnevnik i ne obiluje nekim drugim informacijama o Windowsu 8.

Međutim, jedan zaposleni u Microsoftu prošlog meseca je, verovatno nenamerno, otkrio jednu glavnu karakteristiku Windowsa 8. Robert Morgan, zaposlen u Microsoftu, otkrio je detalje iz planova kompanije o izradi 128-bitne verzije Windowsa 8, pa čak i Windowsa 9. Morgan je to uradio na svom profilu u društvenoj mreži LinkedIn, gde je naveo da radi kao „stariji programer u odseku za istraživanje i razvoj“. Na njegovom profilu, koji je uklonjen sa Web lokacije ove društvene mreže za poslovno mrežno povezivanje, bilo je navedeno da je Morgan „radio u visoko bezbednom odeljenju za istraživanje, razvoj i strateško planiranje srednjih i dugoročnih projekata“.

Morgan je otkrio da su njegovi istraživački i razvojni projekti uključivali “plan projekta za razvoj kompatabilnosti 128-bitne arhitekture sa jezgrima Windowsa 8 i Windowsa 9“. On je takođe odgovoran za „formiranje odnosa sa najvećim partnerima – kompanijama Intel, AMD, HP i IBM“.

Istovremeno na Internetu su se pojavili izveštaji da Microsoft želi da zaposli osobe koje će pomoći u oblikovanju Windowsa 8.

Na Web lokaciji Neowin.net objavljeno je da Microsoft traži softverske inženjere za razvoj Windowsa 7. “Upravo smo završili rad na Windowsu 7 i nastavljamo dalje ka planovima i pripremama za Windows 8”, stoji u oglasu za posao koji je postavljen i na lokaciji CodenameWindows.

|Search:Find More About Windows 8 stiže 2012.|

[ad#ad-post1]

tnews