HP integriše kompaniju EDS u Grupu za tehnološka rešenja

Kompanija Hewlett-Packard je krajem prošle nedelje saopštila da će integrisati kompaniju Electronic Data Systems (EDS) u svoju grupu za tehnološka rešenja (Tehnology Solutions Group) da bi unapredila ponudu usluga i proizvoda.

HP-ova Grupa za tehnološka rešenja se bavi razvojem softvera i hardvera, kao i pružanjem podrške i konsultantskih usluga. Ukupni prihod obe grupe u četvrtom tromesečju fiskalne 2008. godine bio je 14,6 milijardi dolara ili 43% od ukupnog prihoda kompanije.

HP je u maju ove godine kupio EDS-a po ceni od 13,9 milijardi dolara. Tada je bilo najavljeno da će nova kompanija pod imenom „EDS – an HP Company”, nastaviti sa radom kao podružnica HP-a sa sedištem u Planu, u Teksasu

HP je krajem avgusta okončao preuzimanje EDS-a i integrisao sopstvene ogranke koji pružaju usluge sličnog tipa u novu radnu jedinicu,a sredinom septembra najavio da će u naredne tri godine, kao deo reorganizacije i smanjenja troškova, otpustiti oko 25.000 zaposlenih.

Iz HP-a je takođe najavljeno da će Ron Ritenmajer, predsednik i glavni izvršni rukovodilac EDSa, krajem ove godine otići u penziju. Njega će odmeniti Džo Izor, koji je unapređen u starijeg podpredsednika EDS-a, a svoje izveštaje će podnositi izvršnom potpredsedniku grupe Tehnology Solutions, En Livermor.

tnews