Canon proširuje PowerShot A seriju sa funkcionalnim foto-aparatima za celu porodicu

Na sva tri nova modela PowerShot A serije – PowerShot A590 IS, PowerShot A580 i PowerShot A470 – zastupljen je veliki broj korisnih novih funkcija namenjenih postizanju uvek savršenih rezultata.

Nova tehnologija predstavljena u 2008. godini, tehnologija za prepoznavanje pokreta, po prvi put je korišćena na PowerShot foto-aparatima. Ova napredna tehnologija pomaže vam da se izborite sa mutnim fotografijama i zapisima koji obično nastaju kao posledica snimanja objekata u brzom pokretu ili pomeranja foto-aparata kada želite da snimite fotografiju na brzinu. Tehnologija za prepoznavanje pokreta umanjuje efekat zamućenosti u odgovarajućoj meri kako bi se postigao najviši kvalitet pri snimanju.

Funkcija za odabir i praćenje lica još je jedna novina na aparatima PowerShot A serije. Ova funkcija, idealna za snimanje fotografija u velikim gužvama i na mestima kao što su sportske manifestacije, rođendanske proslave i turističke atrakcije, zasniva se na principu “zaključavanja” odabranog lica i stalnog praćenja njegovog ponašanja, uz neprekidno ažuriranje i izmenu podešavanja u cilju postizanja maksimalnih rezultata. Lice će se u svakom trenutku nalaziti u kadru i izgledati prirodno. Autofokusni sistem na sva tri modela je takođe pretrpeo izvesne izmene, kako bi se postigao visok kvalitet snimka pri snimanju u uslovima slabe osvetljenosti.

Tri foto-aparata, tri različite filozofije

Novi modeli iz PowerShot serije pristupaju snimanju fotografija na sasvim drugačiji način.

Idealan za početnike: PowerShot A470 nudi zaista mnogo. Ovo je savršeni foto-aparat za početnike, ali može odlično poslužiti i kao dodatni porodični aparat. Dolazi u četiri uzbudljive varijante – srebrnoj, plavoj, crvenoj i zelenoj, dok je za savršene rezultate zaslužna rezolucija od 7,1 megapiksela i 3,4x optički zum.

Srednje rešenje: PowerShot A580 prosto je savršen za putovanja i porodične odmore. Visoka rezolucija od 8,0 megapiksela i 4x optički zum dopuštaju vam da uvek i svuda napravite sjajne, uzbudljive fotografije, uz mogućnost da maksimalno pojednostavite postupak fotografisanja pomoću automatskog (Easy) režima, tako da čak i početnici mogu u potpunosti da iskoriste mogućnosti ovog foto-aparata.

Namenjen naprednim korisnicima: Napredni korisnici posebno će ceniti mogućnost samostalnog podešavanja funkcija pri snimanju. Uz rezoluciju od 8,0 megapiksela, mogućnost detaljnog ručnog podešavanja i široki niz opcionih objektiva i opreme, PowerShot A590 IS ne zna za kompromise kada su kreativnost i kvalitet u pitanju. 4x optički zum i optički stabilizator slike daju napredne rezultate i pri snimanju sa slabim svetlom, što vam dozvoljava da se zabavljate fotografišući do kasno uveče.