HP StorageWorks EVA4400

BEOGRAD, 29. februar 2008. – Kompanija Hewlett-Packard predstavila je virtuelni sistem diskova za skladištenje podataka kojim se vrlo lako upravlja, a kreiran je za srednja preduzeća koja imaju potrebu da smanje troškove i kompleksnost implementiranja SAN sistema.

Novi HP StorageWorks 4400 Enterprise Virtual Array (EVA4400) je spoj visokih performansi i dostupnosti. Omogućava virtuelizaciju i naprednu pripremu softvera, što ga čini idealnim za srednja preduzeća koja žele da na efikasan način upravljaju velikom količinom podataka u SAN okruženju, bez investiranja u veće sisteme za skladištenje podataka.

Testiranje, koje su obavile nezavisne firme, pokazalo je da IT menadžeri troše do 75 odsto manje vremena na upravljanje EVA sistemom zahvaljujući velikoj jednostavnosti korišćenja u odnosu na sisteme diskova kompanija EMC i NetApp. (1) Srednja preduzeća, koja virtuelizuju servere, korišćenjem sistema EVA4400 mogu dodatno smanjiti troškove skladištenja podataka i pojednostaviti konsolidaciju.

Kompanija HP napravila je poređenje sistema EVA4400 i odgovarajućeg EMC sistema diskova za skladištenje podataka, kako bi proverila iskustvo koje imaju korisnici i partneri koristeći EVA4400. (2)

“Nakon uporednog rada sa EVA4400 i EMC proizvodima, moj definitivan izbor bio bi EVA sistem”, rekao je Buzz Kaaz, direktor IT-a u kompaniji Pattillo Construction iz Džordžije, najvećeg privatnog preduzimača u jugoističnom delu SAD. “Interfejs je dovoljno jednostavan za upotrebu. Sve korake sam mogao uraditi sam, čime sam smanjio trošak angažovanja konsultanta. Zbog ograničenih resursa, Pattillo je prinuđen da svaku IT odluku uskladi sa poslovnim potrebama. EVA rešenje nam u tome pomaže zahvaljujući jedinstvenim mogućnostima virtuelizacije, čime smo eliminisali kompleksnost upravljanja sistemom, združivanjem i automatizacijom zadataka tako da možemo upravljati većim kapacitetima sa manje resursa.”

Prema istraživanju, koje je nedavno sprovela analitička kuća Enterprise Strategy Group, među korisnicima virtuelizacije i onima koji planiraju da to postanu, 28 odsto ispitanika izjasnilo se da planira da implementira serversku virtuelizaciju u narednih šest meseci, a 42 odsto da to uradi u narednih godinu dana. (3)

Ključne funkcije za virtuelizaciju koje poseduje EVA4400, ranije su bile dostupne samo u sistemima diskova visoke klase, ali su sada, uz nisku cenu, dostupne i srednjim preduzećima. Konkretno, EVA4400 poseduje hardversku arhitekturu i dvostruku redundantnost koja podržava lokalni i udaljeni softver za replikaciju. Na taj način je umanjena mogućnost otkaza, a omogućeno je maksimalno vreme rada bez prekida.

Efikasnijem upravljanju resursima i poboljšanju ukupne produktivnosti u velikoj meri doprinosi i HP StorageWorks EVA Dynamic Capacity Management (DCM) softver.

“HP nastavlja da investira i proširuje ponudu entry-level rešenja za skladištenje podataka kako bi zadovoljio specifične poslovne potrebe korisnika iz svih tržišnih segmenata”, rekao je Goran Milošević, predstavnik grupe za HP storidže. “Druga SAN okruženja obično zahtevaju značajan obim posla pri upravljanju, dok moćan i jednostavan EVA4400 sistem predstavlja rešenje prilagođeno srednjim preduzećima zbog lakše konfiguracije i automatizacije skladišnog prostora radi unapređenja iskorišćenja kapaciteta. Pored toga, za oko 20 odsto je jeftiniji od sistema više klase.”

Laka integracija za korisnike i partnere

Kompletno virtuelizovani storidž i serversko okruženje mogu smanjiti troškove kompanije efikasnijim korišćenjem tehnologije. Idealan za upotrebu uz HP BladeSystem , HP ProLiant i HP Integrity servere, EVA4400 obezbeđuje korisnicima kompletno rešenje u kojem se storidžom i serverima upravlja zajedno. (4) Integrisani alati za upravljanje čine infrastrukturu lakšom za upravljanje i bržom za puštanje u rad, a i smanjuju ukupne troškove upravljanja.

Rešenja za jednostavno upravljanje i iskorišćenje resursa dostupna su i sa EVA4400 sistemom i sadrže unapred testirane planove koji kombinuju odgovarajući server, sistem za skladištenje i komponente aplikacija radi smanjenja vremena i posla na strani korisnika i partnera. Rešenja omogućavaju integraciju sa najpopularnijim poslovnim aplikacijama za srednja preduzeća kao što su: Microsoft® Exchange, SQL, JD Edwards EnterpriseOne, Oracle® E-Business Suite, SAP, VMware i HP PolyServe Scalable NAS.

Novi Simple SAN Connection

HP je najavio i HP StorageWorks 8Gb Simple SAN Connection za korisnike koji planiraju veliki rast SAN sistema . Novi sistem sadrži najnoviju tehnologiju optičkih vlakana za EVA4400 po istoj ceni kao za sistem propusne moći od 4Gb.

Simple SAN Connection ponuda uključuje softver za pojednostavljivanje upravljanja, svič sa 20 portova i propusnom moći od 8 Gb, kao i PCI Express HBA karticu za optičku vezu . HBA kartica kapaciteta 8 Gb i sa jednim portom omogućava dvostruko brži protok u odnosu na 4Gb HBA, a uključuje i nove napredne funkcije koje podržavaju virtuelizaciju i adaptivno upravljanje energijom .

Cene i dostupnost

HP StorageWorks EVA4400 je u SAD dostupan po preporučenoj maloprodajnoj ceni koja kreće od 15,000 dolara. (5)

Novo EVA4400 rešenje sadrži i jedinstveni HP SmartStart softver koji pojednostavljuje podešavanje korisnicima koji žele da je sami obave u roku od nekoliko sati. Alternativno, HP Services nudi usluge instalacije i puštanja u rad onima koji žele pomoć.

Više informacija o HP EVA4400 dostupno je na www.hp.com/go/EVA4400