Mali spolja, veliki iznutra: Canon predstavlja

Amstelven, Holandija, 29. januar 2008: Kompanija Canon je danas “osvežila”
i ­-SENSYS seriju sa novim desktop laserskim multifunkcionalnim uređajem i -SENSYS MF-4270 , koji se odlikuje mogućnošću štampanja, kopiranja, kolor skeniranja i slanja fakseva, i to sve u mrežnom okruženju. i -SENSYS MF-4270 zameniće stari model MF5770 i kao novinu nudi integrisanu dvostruku jedinicu za dvostrano štampanje, kraće vreme zagrevanja i najbrže kopiranje prvog primerka u klasi od samo 8,6 sekundi. Pored izvanredno kompaktnih dimenzija i modernog dizajna sa intenzivno crnom završnom obradom, uređaj se može pohvaliti brzinom štampanja/kopiranja od 20 strana u minuti i mogućnošću umrežavanja, što ga čini očiglednim izborom za manja preduzeća sa velikim obimom posla.

Osnovne karakteristike:

• Mono štampanje i kopiranje od 20 strana u minuti, vreme kopiranja prvog primerka od 8,6 sekundi
• Maksimalna rezolucija štampe od 1200×600 dpi
• Integrisani mrežni priključak
• Mogućnost dvostranog štampanja
• Automatski mehanizam za dokumente za 35 strana
• Super G3 faks modem visoke brzine
• Maksimalna rezolucija kolor skeniranja od 9600×9600 dpi
• Kompaktne dimenzije, moderan dizajn

Dvostrano štampanje

Integrisana dvostruka jedinica namenjena dvostranom štampanju, odnosno štampanju dve strane na jednoj u cilju uštede vremena, ali i potrošnog materijala, takođe pomaže u manjem zagađivanju životne sredine. Automatski dokument za prosleđivanje dokumenata (ADF) za 35 strana koristan je pri dvostranom kopiranju većeg broja jednostranih dokumenata u profesionalnom kvalitetu. ADF se takođe može koristiti za skeniranje većeg broja dokumenata pri skeniranju i slanju fakseva.

Visoki kvalitet pri velikoj brzini

Zahvaljujući sposobnosti štampanja visoke oštrine u rezoluciji od 1200×600 dpi i pri 20 strana u minuti, i- SENSYS MF-4270 se nameće kao jedinstveni, primamljivi spoj kvaliteta i brzine. Sa vremenom zagrevanja od samo 10 sekundi od trenutka uključivanja, on takođe nudi izvanredan odziv i efikasnost kakvi su najviše potrebni manjim, uposlenim preduzećima. Canon On-Demand Fixing tehnologija zaslužna je za kopiranje prvog primerka za samo 8,6 sekundi, kao i za brzo vreme štampanja prvog primerka, što će naročito ceniti preduzeća sa potrebom čestog kopiranja i štampanja većeg broja manjih dokumenata.

Kompaktne dimenzije, moderan dizajn

Zbog svojih kompaktnih dimenzija i malog postolja – ovo je jedan od najmanjih laserskih multifunkcionalnih uređaja u klasi – i -SENSYS MF-4270 savršeno pristaje svakom okruženju , a naročito pogoduje korisnicima sa ograničenom količinom prostora na raspolaganju. Ovaj model se svojim elegantnim izgledom i intenzivnom crnom završnom obradom odlično uklapa u moderne kancelarije.

Mogućnost umrežavanja
Integrisani mrežni priključak omogućava jednostavno povezivanje na postojeću P2P ili lokalnu kancelarijsku mrežu. Dobijeni NetSpot Device Installer softver dozvoljava brzu i jednostavnu instalaciju. Korisnici i mrežni administratori mogu pristupiti uređaju preko daljinskog interfejsa korišćenjem nekog od standardnih web čitača.

Skeniranje i slanje fakseva
Uz Canon Super G3 faks modem visoke brzine moguće je postići znatnu uštedu novca, sa minimalnim vremenom prenosa od samo 3 sekunde po strani. Velika memorija faksa od 256 MB nudi vam pogodnost čuvanja primljenih fakseva u slučaju nestanka papira ili pražnjenja tonera, uz znatno ubrzavanje postupka slanja fakseva. Efikasnosti pri radu dodatno doprinosi 7 tastera za brzo pozivanje broja i mogućnost unosa ukupno 100 primalaca u okviru funkcije za kodirano biranje broja preko upravljačkog panela. Za kvalitet je zaslužna UHQ (Ultra High Quality) tehnologija za obradu slike, koja dozvoljava slanje dokumenata sa dijagramima, slikama i tekstualnim sadržajem putem faksa sa minimalnim gubitkom u kvalitetu i maksimalnim brojem detalja.

Pored svega navedenog, i -SENSYS MF-4270 omogućava kolor skeniranje u maksimalnoj rezoluciji od 9600 x 9600 dpi, pri čemu je snimanje skeniranih dokumenata moguće obaviti u velikom broju različitih formata, uključujući direktno skeniranje i snimanje dokumenta u PDF formatu uz pomoć programa MF Toolbox, poznatog po naprednim funkcijama i jednostavnosti korišćenja.

Prijatelj životne sredine koji štedi energiju

Pored niskih troškova održavanja i minimalnog uticaja na životnu sredinu, Snowdon se odlikuje neznatnom potrošnjom energije od 3 W u režimu za uštedu energije, ali i izuzetno tihim radom bez emisije štetnih gasova. Pored toga, originalni laserski kertridži za i -SENSYS mogu se u potpunosti reciklirati u okviru Programa za reciklažu kertridža kompanije Canon.