Canon Opal H i Opal P

Amstelven, Holandija, 29. januar 2008: Kompanija Canon danas je najavila dva nova mono laserska štampača namenjena manjim preduzećima, pod nazivom Opal H i Opal P. Osim što nude mogućnost štampanja 26 strana u minuti u visokom kvalitetu, oba modela integrišu praktičnu funkciju za dvostrano štampanje, bez vremena zagrevanja, i štampanje prvog primerka za manje od 6,5 sekundi. Uz njih je danas takođe predstavljen Jet – savremeno redizajnirani LBP2900 sa crnom završnom obradom.

Canon Opal H i Opal P

 

Opal H je idealni samostalni štampač za preduzeća sa velikim obimom posla, koji nudi mogućnost umrežavanja putem opcione mrežne kartice. S druge strane, Opal P donosi podršku za PCL jezik štampača i integrisani Ethernet izlaz u cilju jednostavnog povezivanja na lokalnu (LAN) mrežu.
Osnovne karakteristike modela Opal H i Opal P:
Mono štampanje pod 26 strana u minuti
Štampanje prvog primerka za manje od 6,5 sekundi
Opal H: CAPT (Canon napredna tehnologija štampe) upravljač visokih performansi
Opal P: PCL5e, PCL6 i Canon UFR II drajveri štampača
Opal P: Integrisano mrežno okruženje
Integrisana funkcija za dvostrano štampanje
Maksimalna rezolucija štampe od 2400 x 600 dpi
Kaseta za 250 listova i višenamenski mehanizam za 50 listova
Opciona kaseta za 250 listova papira
Bez potrebe za održavanjem uređaja uz višenamenski kertridž

 

“Zahvaljujući kombinaciji kompaktnog dizajna, naprednih performansi i pouzdanosti, serija i-SENSYS veoma je uspešno prihvaćena u manjim i srednjim preduzećima širom Evrope”, izjavio je Mogens Jensen, direktor kompanije Canon Consumer Imaging za Evropu. “Opal H i Opal P predstavljaju savršenu završnicu širokog spektra mono laserskih štampača namenjenih različitim profilima poslovnih korisnika – od kućnih kancelarija do kancelarija sa velikim obimom posla”.

Izvanredne performanse
Uz brzinu štampanja od 26 strana u minuti i najbolje vreme štampanja prvog primerka u ovoj klasi od ispod 6,5 sekundi, Opal P i H omogućavaju trenutno štampanje profesionalnog kvaliteta u rezoluciji od 2400 x 600 dpi. Kako je na oba modela primenjena je On-Demand Fixing tehnologija kompanije Canon, vreme zagrevanja je praktično eliminisano. Upravo ova tehnologija, u spoju sa jedinstvenim Canon upravljačima, obezbeđuje brzo vreme štampanje prvog primerka, što je od vitalnog značaja za manja preduzeća sa čestom potrebom štampanja manjih materijala. S jedne strane, OPAL H koristi novu verziju CAPT upravljača, koji na najbolji način iskorišćava napredne mogućnosti obrađivanja podataka na centralnom računaru kako bi obezbedio brzu obradu podataka pri štampanju, dok se, s druge strane, OPAL P odlikuje podrškom za drajvere štampača PCL 5e i PCL 6, ali i za sopstveni jezik štampača kompanije Canon – UFRII, koji funkcioniše po sistemu preraspodele podataka pri obradi između računara i štampača u cilju maksimalnog iskorišćavanja njihovih resursa, postizanja napredne brzine rada i unapređivanja efikasnosti.
Napredni sistem prosleđivanja papira
Kako Opal H i Opal P koriste funkciju za automatsko dvostrano štampanje, jasno je da se time postiže značajna ušteda u vremenu i potrošnom materijalu, ali i uprošćavanje postupka izrade dvostranih dokumenata, knjižica i brošura. Zahvaljujući maksimalnom kapacitetu od 550 listova papira, u sprezi sa izlaznom fiokom velikog kapaciteta od 150 listova papira, modeli OPAL P i OPAL H mogu uspešno ispuniti sve potrebe manjih preduzeća. Višenamenski mehanizam za 50 listova omogućuje vam da lakše i brže obavite štampanje na kovertama i drugim medijima nestandardne veličine.
Uz oba modela standardno se isporučuje višenamenski kertridž visokog kapaciteta od 3000 strana. Opcioni kertridž visokog kapaciteta od 7000 strana takođe je dostupan za korišćenje uz oba uređaja.
Mogućnost umrežavanja
Zbog integrisanog mrežnog okruženja namenjenog jednostavnom povezivanju na kancelarijsku lokalnu mrežu, Opal P može se smatrati idealnim kancelarijskim uređajem. Zadatak daljinskog interfejsa (RUI) jeste da omogući jednostavno nadgledanje i upravljanje štampačem preko web čitača. Model Opal H je takođe moguće povezati na lokalnu mrežu preko opcione mrežne kartice NB-C2.
Prijatelj životne sredine
Novi modeli zamišljeni su kao ekološki prihvatljivi i jeftini za održavanje, nudeći manju potrošnju energije od prosečne u klasi laserskih štampača, pri čemu OPAL H troši neznatnih 4 W u stanju mirovanja. Uređaji se odlikuju tihim radom, bez ispuštanja gasova koji štete ozonskom omotaču. Napokon, jedinstveni laserski kertridži za i-SENSYS uređaje mogu se reciklirati u okviru Canon Programa za reciklažu kertridža.
JET
Treći danas predstavljeni model – JET – predstavlja moderniju, savremeniju verziju pristupačnog modela LBP2900. Mada JET deli iste osobine sa modelom LBP2900, koji će i dalje ostati u proizvodnji, on se takođe odlikuje dopadljivom, elegantnom crnom završnom obradom. Kao odlično rešenje za savremene, uposlene privatne kancelarije preporučuje ga brzina mono štampanja od 12 strana u minuti.