Final Fantasy XIII prvo se prodaje u Japanu

Final Fantasy XIII, jedna od najnestrpljivije očekivanijih igara ove godine, pojavila se u četvrtak u prodaji u Japanu.. Ovo je prvi put da se neka igra iz ovog serijala pojavila u verziji za konzolu PlayStation 3.

Nekoliko stotina ljubitelja računarskih igara strpljivo je, uprkos velikoj hladnoći, čekalo u redu ispred prodavnice u tokijskom okrugu Čiba, nadajući se da će biti među prvima na svetu koji će kupiti ovu igru. Prodaja je krenula u 7 sati ujutru, istovremeno u više velikih prodavnica elektronike u Tokiju. Cena igre je 8.300 jena, odnosno 93USD.

Do naznaka da će se igra uskoro pojaviti u prodaji dovele su pretprodajne isporuke, koje su se popele do 1,8 miliona primeraka. Poređenja radi, treba napomenuti da je 2001. godine u prva tri meseca nakon njenog pojavljivanja prodato 2,3 miliona primeraka verzije Final Fantasy X, kao i da je 2006. godine za prva tri meseca prodaje isporučeno 2,2 miliona primeraka verzije Final Fantasy XII.

Igre iz serijala The Final Fantasy u kojima igrač vodi izmišljenog lika prodate su u više od 85 miliona kopija širom sveta od prvog pojavljivanja 1987. godine i predstavljaju najpopularniji serijal igara u Japanu. Da bi se pojavio najnoviji nastavak bilo je potrebno više od tri godine, budući da se prvi video prikaz nove verzije pojavio 2006. Godine.

Predstavljanje igre Final Fantasy XIII je značajno i po tome što je ovo prvi put da se igra iz serijala Final Fantasy nađe na konzoli PlayStation 3. U promotivne svrhe, kompanija Sony Computer Entertainment je u četvrtak počela sa prodajom specijalnog izdanja konzole PS sa ilustracijom „Munje“, heroine u igri, i imenom final Fantasy XIII na konzoli. Ovo izdanje konzole košta 41.600 jena (oko 460 USD). U kompaniji Sony se nadaju da će specijalno izdanje konzole podići prodaju konzole PS3 uoči sezone prazničnih kupovina. Prodaja ove konzole se u poslednje vreme poboljšava zahvaljujući redizajnu i smanjenju njene cene, tako da je trenutno cena duplo niža nego 2006. godine kada se konzola pojavila u prodaji 2006. godine.

Final Fantasy XIII će se pojaviti u Evropi i Severnoj Americi 9. marta 2010. Godine, gde će biti dostupna i u verziji za konzolu Xbox 360.

|Search:Find More About Final Fantasy XIII prvo se prodaje u Japanu|

[ad#ad-post1]